problem z licznikiem......

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

slaw369
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z licznikiem......

Post autor: slaw369 » czw lip 30, 2009 23:16

witam wszystkich, na początku chciałem powiedzieć że jestem nowy na tym forum i proszę moderatorów o wyrozumiałość.... mam następujący problem : jestem szczęśliwym posiadaczem gola II 1.6 td, postanowiłem sobie zmienić licznik na licznik z obrotomierzem i wszystko jest ok oprócz jednej sprawy mianowicie nie zapala mi się kontrolka od świec żarowych, jak zmienię na stary licznik jest wszystko ok, czy ktoś spotkał się z takim problemem jeżeli tak to proszę o rade co z tym zrobić...

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 22:46 przez slaw369, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt lip 31, 2009 18:14

Może dioda jest padnięta,podmień ze starego.

slaw369
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slaw369 » wt sie 11, 2009 14:15

a mam jeszcze pytanie czy w kostce nie trzeba zmieniać pinów?..... zmiana diody to trudna sprawa?.. i jeszcze jedno pytanie w drugim golfie z silnikiem 1.3 na wtrysku też zmieniłem na licznik z obrotomierzem (do benzyny) i tan jest znowu taki problem że odpaleniu silnika po 10 sek. włącza mi sie i mruga kontrolka od chłodzenia cieczy.... zmieniłem z powrotem na ten licznik co był i jest wszystko ok...

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”