Witam znalazlem golfa silnikiem 1,6 Będzyna nigdy nie gazowany ale stal rok czasu i tu moje pytanie dzis po odpaleniu silnika mometalnie przy otwartej masce trysl olej z 8 m w góre.
Po zgaszeniu okazało sie ze wywaliło uszczelke z pod filtra oleju dlaczego tak sie dzieje czy moze mi ktos powiedziec?
Zalalismy znow olej oraz nowy filtr i bah 2 x to samo wypłukało silnik do 0 silnik chodzi ladne obroty itp ale jak sie da gazu odrazu olej leci w niebo ( albo w trawe ) zalezy gdzie pusci uszczelka, czy moze to byc wina za słabo zakreconego filtra ? czy jak moze słyszałem cos zapchane moze byc ( kanały ) ?
Z Góry Dzieki za Pomoc
VW GOLF 2 wytrysk oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Emil-Pelzak
- Nowicjusz

-
mobilek153
- Nowicjusz

jest stary patent mechaników na aut co stały nawet 2 lata i tłoki im się zastały a wygląda to tak ze spuszcza się olej i nalewa po korek w pokrywie naftą daje się auto odstać kilka dni , potem odkręca się filtr i spuszcza naftę do poziomu filtra , na odkręconym filtrze powoli sie zaczyna ruszać wałem przez klucz. I znowu daje się odstać ze 2 dni , potem upuszcza sie naftę do poziomu oleju i na zdjętej fajce z cewki zapłonowej ale wkręconym filtrze kilka razy co paręnaście minut zakręca rozrusznikiem na 2 sekundy , następnie zlewamy naftę i zalewamy olejem odpalamy auto i rozgrzewamy , jak sie auto rozgrzeje spuszczamy olej i nalewamy czysty i wio
a w twoim przypadku kolego pompa pompuje tylko tak jakby regulator ciśnienia sie zacuioł i albo dawał max ciśnienia lub wcale na silnik
a c z kontrolką ciśnienia
a w twoim przypadku kolego pompa pompuje tylko tak jakby regulator ciśnienia sie zacuioł i albo dawał max ciśnienia lub wcale na silnik
a c z kontrolką ciśnienia
Ostatnio zmieniony pn sie 10, 2009 20:19 przez dziabi3, łącznie zmieniany 1 raz.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
-
Emil-Pelzak
- Nowicjusz

-
Emil-Pelzak
- Nowicjusz