Witam, pompa paliwa niespodziewanie padła. Sprawdziłem zasilanie i wszystko wygląda ok. Auto posiada LPG dlatego "zejście" pompy jest uzasadnione.
Nie chcę wyciągać pompy bo pod deklem pełno syfu jest. Na górnej pokrywce widocznej po odkręceniu dekielka widzę 1H0 919 051Q, czy jest to prawidłowe oznaczenie (i wg tego symbolu muszę szukać nowej) ? W sklepach pytają o ciśnienie pompy.
Dodam że auto MK3 1,4kat ABD 93r (wg VIN 94r).
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy oznaczenie jest ok, i ewentualnie określić ciśnienie.
pozdrawiam
Pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
gracek1906
- Gadatliwa bestia

Mi to juz jakis czas temu tez padła. i gdy poszłem do sklepu z numerem z niej to okazało sie ze ktos włozył tam pompe boscha tyle ze z opla astry gsi. Pojechalem na szrot i był tam golf 3 z silnikiem 18 abs i włozylem ta pompe do mojego golfa gti z silnikiem 2e i działa normalnie. wiec sam juz nie wiem jak jest z cisnieniem tych pomp tym bardziej ze gosc w sklepie powiedział ze wszystkie golfy 3 maja takie same pompy i o tej samej wydajnosci
VW NA ZAWSZE
- VW GOLF III 1.8
- Nowicjusz

- Kontakt:
witam
posiadam golf III 1.8 i mam problem nie wiem czego to jest wina
samochod normalnie odpala na benzynie chodzi na wolnych obrotach tak do 3 tys powyzej 3 tys samochod gasnie i jest problem juz z odpaleniem musze wtedy go odpalac na LPG
prosze o pomoc czego to moze byc wina???:(
posiadam golf III 1.8 i mam problem nie wiem czego to jest wina
samochod normalnie odpala na benzynie chodzi na wolnych obrotach tak do 3 tys powyzej 3 tys samochod gasnie i jest problem juz z odpaleniem musze wtedy go odpalac na LPG
prosze o pomoc czego to moze byc wina???:(
link do zdjec mojego mk3 :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad467cea122919fb.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad467cea122919fb.html