1,4 16v zalewa się czasem cięzko odpala.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1,4 16v zalewa się czasem cięzko odpala.
Witam prosze o pomoc po raz kolejny czy naprawde nikt nie mial takiego problemu?
Wydaje mi się ze dostaje za duzo paliwa czy jest gdzies jakas regulacja silnik nie ma linki do gazu tylko potencjometr i silniczek krokowy moze gdzies sie zmiejsza dawkę.Ma takie przejscie z wolnych obrotów martwe trzeba dac wiecej gazu zeby nie zgasł szczególnie przy ruszaniu.
Wydaje mi się ze dostaje za duzo paliwa czy jest gdzies jakas regulacja silnik nie ma linki do gazu tylko potencjometr i silniczek krokowy moze gdzies sie zmiejsza dawkę.Ma takie przejscie z wolnych obrotów martwe trzeba dac wiecej gazu zeby nie zgasł szczególnie przy ruszaniu.
Własnie byłem u mechanika podpiął pod waga nie wykazało żadnych błędów.Sam nie wiedział co może być.Może wie ktoś czy jest tam przepływomierz lub jakaś regulacja i zmniejszenie dawki paliwa.
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 15:26 przez tomi36, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
niema różnicy czy zimny,ciepły i nie zawsze ciężko odpala ale zawsze ma takie przejscie z wolnych obrotów na szybsze i dławi się wtedy zalewa trzeba dać więcej gazu szczególnie jak się rusza aby nie zgasł.Pali 11l.po miescie i 8na trasie.Mam pytanie jak zmniejszyc dawke jest moze jakis przepływomierz gdzies przy wtrysku proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek.
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 20:55 przez tomi36, łącznie zmieniany 1 raz.