Golf III MK3 Belka Tylnego Zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III MK3 Belka Tylnego Zawieszenia
Witam,
Mam golfa III rocznik 95, gti 2.0 16V. Miałem skrzywioną belkę tylne zawieszenia, wymieniłem na inna używaną, podobnież od Golfa GT. Belka prosta, lecz mam problem iż obciera ona o bak paliwa. Na 100% obciera o bak, ponieważ wydać jak samochód jest podniesiony. Nie wiem czy było tak od razu po wymianie, czy zrobiło się to w trakcie jazdy, raczej nie zauważyliśmy tego od samego początku. Dzwoniłem nawet do serwisu lecz oni twierdzą, że belki powinny być identyczne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł? Co może być nie tak, czy jednak czeka mnie jeszcze raz wymiana belki na inna?
Mam golfa III rocznik 95, gti 2.0 16V. Miałem skrzywioną belkę tylne zawieszenia, wymieniłem na inna używaną, podobnież od Golfa GT. Belka prosta, lecz mam problem iż obciera ona o bak paliwa. Na 100% obciera o bak, ponieważ wydać jak samochód jest podniesiony. Nie wiem czy było tak od razu po wymianie, czy zrobiło się to w trakcie jazdy, raczej nie zauważyliśmy tego od samego początku. Dzwoniłem nawet do serwisu lecz oni twierdzą, że belki powinny być identyczne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł? Co może być nie tak, czy jednak czeka mnie jeszcze raz wymiana belki na inna?
Belki są takich samych rozmiarów. Przy mocniejszych silnikach (np. ABF
) belka ma dodatkowo stabilizator ale nie zmienia to wymiarów jako takich. Albo belka jest źłe ustawiona (nie wiem jak to by wyglądało w praktyce bo raczej nie powinno być zbyt dużej "regulacji" albo
karoseria jest jakaś zwichrowana.
karoseria jest jakaś zwichrowana.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Stara belka skrzywia sie od uderzenia w kraweznik
) (tak jakos wyszlo). Ustawialem zbierznosc ostatnio i wszystko bylo ok, wiec raczej nowa belka tez byla prosta. Na tulejach i na mocowaniach belki nie ma za bardzo mozliwosci regulacji. Musze sie jeszcze przyjrzec starej belce ( na szczecie ja zachowalem)
jak mniałem MK2 to tez mniałem cos z belką, mniałem obnizonego i jak styłu ktos usiadł to szorowało o kant tylnego koła, to po jakim czasie opone tak zdarło z brzegu. jak jechałem raz za byłym moim golfem to byl jakby skrzywiony, tył chciał wyprzedzić przod. Zbierznoc też była, kierowanie eleganckie nic nie zucało, głowkowalem i nic stego, sróby od belki jakby nie ruszne i go wkoncu sprzedałem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=219213
Koledzy, znalazlem rozwiazanie.
Niestety belka od GT nie pasuje do GTI. Kupilem uzywana belke od GTI i rzeczywiscie "lapy mocowan" sa bardziej wysyniete w belce GT, co powodowalo ze cala belka jest bardziej przesunieta do tylu i obciera o bak. Zalozylem juz na samochod ta od GTI i wszystko wyglada wreszcie ok.
Pozdrawiam
Niestety belka od GT nie pasuje do GTI. Kupilem uzywana belke od GTI i rzeczywiscie "lapy mocowan" sa bardziej wysyniete w belce GT, co powodowalo ze cala belka jest bardziej przesunieta do tylu i obciera o bak. Zalozylem juz na samochod ta od GTI i wszystko wyglada wreszcie ok.
Pozdrawiam