grzechocze przy gwaltownym ruszaniu na 1 i 2 biegu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

grzechocze przy gwaltownym ruszaniu na 1 i 2 biegu

Post autor: falla_x » ndz sie 23, 2009 21:54

witam mam problem i nie wiem co to moze byc mianowicie od 3 lat czyli odkad mamy w domu passata bylo tak ze jak sie chialo mocniej wcinać na 1 biegu to terkotało cos ale nei bylo to tak odczówalne do puki auto nei otrzymalo 145 koni i 320 niutków teraz na 1 biegu czuc to terkotanie i nawet na 2 biegu jak sie mocniej chce przyspieszyc na 3 bi3gu juz nie , co to moze byc ? przegub wewnetrzny ? ale ktory jak to sprawdzic i wytrzymal tak 3 lata ?

a mam jeszcze taka przypadlosc iz jak mamodpalone auto no na postoju juz czuje jak cos mroi na galce zmiany biegów takie dziwne uczucie mrowienia , to samo czuc na kierownicy i pedale gazu , jak jade szybciej to sie nasila i jest wkurzjace co tomoze byc ? jak sie rozpedze i wzuce na luz ustaje do tego co jest na posotju ,a jak wloze znowu bieg znowu to samo :/ niewiem czy to taki urok diesla ze silnik bardziej drgania przenosi na galke zmiany biegow i kieronice ? zasze jezdzilem bezyniakiem wiec nie mam doswiadczenia z duzo z dieslem
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 22:33 przez falla_x, łącznie zmieniany 2 razy.

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn sie 24, 2009 20:02

Może poduszki pod silnikiem albo skrzynią?

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » wt sie 25, 2009 20:12

a może ktos mi cos doradzi na temat tego grzechotania przy gwaltowniejszym ruszaniu ? co to moze byc przegub wewnetrzny ? jak to sprawdzic ? a moze to cos innego ?

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”