Nie jeździ na benzynie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

golfik31400
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie jeździ na benzynie

Post autor: golfik31400 » czw sie 27, 2009 21:02

Dotyczy Golfa 3 1400 - benzyna, mono wtrysk.
Po trzech miesiącach od założenia gazu samochód zaczął źle pracować na benzynie, w tej chwili na benzynie nie jeździ już w ogóle. Podczas uruchamiania pojazdu na benzynie dusi się i dławi. Na gazie pracuje idealnie.
Zostały wymienione:
- filtr paliwa
- pompa paliwowa
- cały wtrysk z regulatorem ciśnienia i z silniczkiem krokowym.

Po wymianie ostatniej z wymienionych części kolejny mechanik rozłożył ręce - nie wiadomo co jest przyczyną usterki.

Proszę nie kasować postu ani ni wyśmiewać mojej lakonicznej wypowiedzi, ponieważ nie mam bladego pojęcia o samochodach. Post zadaję w imieniu użytkownika golfa, który chwilowo nie posiada dostępu do Internetu a samochód jest mu potrzebny do pracy. Jeśli na zadane przeze mnie pytanie jest już odpowiedź na tym forum bardzo proszę o link, ponieważ trudno w takim gąszczu postów znaleźć odpowiedź jeśli nie ma się żadnego pojęcia o temacie.

Za każdą wskazówkę będę bardzo wdzięczna pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość.

Awatar użytkownika
mishabest
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mishabest » czw sie 27, 2009 21:14

A jaka instalacja ?

Odłącz klemy na jakiś czas (reset ecu) odpal na benzynie i poczekaj do włączenia się wentylatora. jak będzie ok to rozjeżdza się adaptacja (brak lub źle ustawiona emulacja lambdy w instalacji gazowej)

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae

golfik31400
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: golfik31400 » pt sie 28, 2009 10:12

Wielkie dzięki, punkcik dla Ciebie!

Po zastosowaniu wskazówki samochód działa jak należy!

Przy okazji okazało się, że coś jest nie tak z instalacją gazową, ale jak na razie mechanik daje radę.

Jeszcze raz dzięki :okej:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”