Dotyczy Golfa 3 1400 - benzyna, mono wtrysk.
Po trzech miesiącach od założenia gazu samochód zaczął źle pracować na benzynie, w tej chwili na benzynie nie jeździ już w ogóle. Podczas uruchamiania pojazdu na benzynie dusi się i dławi. Na gazie pracuje idealnie.
Zostały wymienione:
- filtr paliwa
- pompa paliwowa
- cały wtrysk z regulatorem ciśnienia i z silniczkiem krokowym.
Po wymianie ostatniej z wymienionych części kolejny mechanik rozłożył ręce - nie wiadomo co jest przyczyną usterki.
Proszę nie kasować postu ani ni wyśmiewać mojej lakonicznej wypowiedzi, ponieważ nie mam bladego pojęcia o samochodach. Post zadaję w imieniu użytkownika golfa, który chwilowo nie posiada dostępu do Internetu a samochód jest mu potrzebny do pracy. Jeśli na zadane przeze mnie pytanie jest już odpowiedź na tym forum bardzo proszę o link, ponieważ trudno w takim gąszczu postów znaleźć odpowiedź jeśli nie ma się żadnego pojęcia o temacie.
Za każdą wskazówkę będę bardzo wdzięczna pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość.
Nie jeździ na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
golfik31400
- Nowicjusz

A jaka instalacja ?
Odłącz klemy na jakiś czas (reset ecu) odpal na benzynie i poczekaj do włączenia się wentylatora. jak będzie ok to rozjeżdza się adaptacja (brak lub źle ustawiona emulacja lambdy w instalacji gazowej)
Odłącz klemy na jakiś czas (reset ecu) odpal na benzynie i poczekaj do włączenia się wentylatora. jak będzie ok to rozjeżdza się adaptacja (brak lub źle ustawiona emulacja lambdy w instalacji gazowej)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
-
golfik31400
- Nowicjusz