Auto nie zapala przy zimnym silniku ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Auto nie zapala przy zimnym silniku ??
Przy zimnym silniku, silnik nie zapala a przy cieplym rozruch auta jest prawidlowy. Jaka może byc przyczyna?? Chodzi mi o auto golv 3 rocznik 1995.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Witam Kolegę. Jeśli Kolega podaje tak "szczegółowe" dane, to mimo wspomnienia o silniczku krokowym, może mieć nawet Diesla...
Kolega Qto prosił o typ silnika, np. benzyna 1,4 APQ albo Diesel 1,9 1Z - to już ułatwi odpowiedzi dla Kolegi!
A pierwsze co się nasuwa to czujnik temperatury płynu chłodzącego.
Kolega Qto prosił o typ silnika, np. benzyna 1,4 APQ albo Diesel 1,9 1Z - to już ułatwi odpowiedzi dla Kolegi!
A pierwsze co się nasuwa to czujnik temperatury płynu chłodzącego.
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Może przyczyna jest to że jest zimny, musisz podgrzewać silnik przed opalaniem :green_fuck:muma1234 pisze:szukalem lecz bez zadnych rezultatow, jesli ty cos znalazles to podaj ;]
Tak jak w temacie , mam golva 3 rocznik 95. Auto nie pali na zimnym silniku. Czy przyczyna tego moze byc silnik krokowy ??
A może zmień auto i forum...
Miałeś napisać jaki silnik...jak mamy pomóc jak nawet tak istotnej rzeczy nie podałeś...mógłbyś też coś więcej napisać a nie "nie pali na zimnym silniku"...w ogóle nie pali?? może za którymś razem jednak odpala ?? Może nawet nie kręci ??
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jeszcze powiedz jaki masz kolor nadwoziaTak jak w temacie , mam golva 3 rocznik 95.
Kolega się pyta o silnik!!! benzynowy czy Diesel - pojemność ... oznaczanie !!!!
Np: 1.9 TDI AFN 110kM,
W wyszukiwarkę wpisz " ciężko pali jak zimny" i wyskoczy ci kilkanaście tematów- wystarczy czytać
A jak chcesz więcej info to opis dokładny, przekręcasz kluczyk w stacyjce i co się dzieje??
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
Panowie mam ten sam problem otóz autko na zimnym silniku mi odpali tylko nie wskakuje na wolne obroty silnik 1,4 ABD 93 rok szarpie nim i ma nie rowne obroty a prz szybkim wcisnieciu gazu silnik gasnie dodam ze sprawdzony jest silnik krokowy kable i kopułka wymieniona, palec czujnik temperatury tez rok temu czujnik halla cewka tez wymieniona (choc nie potrzebnie) , swiece nowe podejrzewam jakis czujnik moze zasysanego powietrza niemam juz pomysłu co to moze byc ???
Qto, Witam.Poradź coś na brak wolnych obrotów w AEX 1.4 benzyna.Wcześniej zdarzyło mu sie zgasnąć na światłach lecz parę dni temu wogóle zabrakło wolnych obrotów i na zimnym i rozgrzanym.Przegoniłem go ale nic to nie dało.Zdejmowałem obudowe filtra przepustnica nie zabrudzona.Obroty wcześniej były na poziomie 650(ogólnie niskie)Czy to przepustnica z krokowym?symbol:030133064DPonoć po 150.000 tyś.km.padaja i to ponoć normalne.Pozdro.