ale nie do masy.a tu piszemu o braku masy do stojana wiec... jak wyrzej pisalem (chyba)Paweł Marek pisze:Pomiędzy końcówkami stojana 0,1-0,2 koma.
Ładowanie zdechło...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 18:42 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Paweł Marek, tak,ok. ale stojan niemoze miec masy.tzn uzwojenie stojana.wiec pomalowanie wewnatrz raczej niewplynie na to w takim razie.chyba ze pomalowal łapy altern farbą co odizolowalo alternator od masy,ale caly altern.
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 18:47 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Chłopaki,ale chodzi o to,że wszystkie kable ze stojana są podłączone do mostka prostowniczego,który jest umiejscowiony w tyle altka tzn.tam gdzie podpina się kable itd.
Jeżeli przez pierścień stojana nie będzie mogła przepłynąć masa,to nie dostanie się ona na silnik i tym samym nie będzie ładowania aku.
Czy dobrze myślę?
Mam taki altek

Polakierowałem obudowy tylko z zewnątrz,a pierścień stojana też tylko z zewnątrz,ale miejsce styku z pozostałymi częściami jest na 100% polakierowane...
Jeżeli przez pierścień stojana nie będzie mogła przepłynąć masa,to nie dostanie się ona na silnik i tym samym nie będzie ładowania aku.
Czy dobrze myślę?
Mam taki altek

Polakierowałem obudowy tylko z zewnątrz,a pierścień stojana też tylko z zewnątrz,ale miejsce styku z pozostałymi częściami jest na 100% polakierowane...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Nie do końca, bo przecież są jeszcze śruby 14 ściągające obie części obudowy, z pierścieniem stojana pomiędzy sobą;; przejście jest na 100%!
Pozostaje rozbiórka i staranne, najpierw wzrokowe sprawdzenie; czy gdzieś nie puściło lutowanie, czy przeciwnie, rozlana cyna nie robi zwarć, na końcu całkowita rozbiórka płytki z diodami i sprawdzenie każdej z nich z osobna
Pozostaje rozbiórka i staranne, najpierw wzrokowe sprawdzenie; czy gdzieś nie puściło lutowanie, czy przeciwnie, rozlana cyna nie robi zwarć, na końcu całkowita rozbiórka płytki z diodami i sprawdzenie każdej z nich z osobna
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 20:15 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _

Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- adikus7
- Mały gagatek

- Kontakt:
Od począdku by nie ładował a jak napisałeś że ładowanie było.Michaś_1977 pisze:Zico63b, niestety masz rację...
Przed chwilą byłem miernikiem sprawdzić i faktycznie przejście masy na silnik jest.O tych śrubach jakoś nie pomyślałem he,he.
Nie pozostaje mi nic innego,niż zrobić jak piszesz.Dzięki
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 22:55 przez adikus7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _

Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dzisiaj rozbebeszyłem altka jeszcze raz i niestety okazało się po sprawdzeniu miernikiem,że wirnik powiedział papa...
Kupiłem na szrocie drugi altek i to większy-65A (wcześniej 45A) i hula.
Nie wiem tylko dlaczego ten wirnik popsuł się,ale teraz nie chce mi się nad tym myśleć...ważne że mam z powrotem ładowanie
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam
Nie wiem tylko dlaczego ten wirnik popsuł się,ale teraz nie chce mi się nad tym myśleć...ważne że mam z powrotem ładowanie
jak stwierdziles ze wirnik jest do niczego??Michaś_1977 pisze:Dzisiaj rozbebeszyłem altka jeszcze raz i niestety okazało się po sprawdzeniu miernikiem,że wirnik powiedział papa...
- Michał_1977
- _

Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: