Witam posiadam Golfa IV 2000r 1.9 SDI (AQM), niestety tydzień temu rozsypał sie napęd różnicowy, więc skrzynia poszła na wymianę na regenerowaną. I tu zaczeły się problemy wcześniej była zamontowana skrzynia typ DUS teraz DUU, autko nie lata powyżej 120Km/h. Z tego co się orientowałem w etce do mojego auta nie było zamiennej skrzyni, a skrzynia typu DUU była montowana tylko w 1.6 benzyna. Mechanik jednak upiera się że skrzynie sa takie same. Więc skąd takie niskie osiągi czyżby różniły by się przełozeniami.
Proszę o info może się ktoś spotał z tym problemem.
Bo coś mi się wydaję że jedynym sposobem do dojścia do ładu jest poszukanie skrzyni typu DUS.
Pozdrawiam
Problem z skrzynią w 1.9 SDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
damianc pisze:Mechanik jednak upiera się że skrzynie sa takie same. Więc skąd takie niskie osiągi czyżby różniły by się przełozeniami.
są takie same ale tylko z wyglądu DUU to tylko 1,6 SR i musisz szukać takiej skrzyni jaką miałeś
[ Dodano: Nie Lut 14, 2010 10:38 ]
możesz zastosować jeszcze skrzynke DRZ

- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Takie były montowane w 1.9 SDI > AGP, AQM > 02K-DRZ, 02K-DUS

Spodziewałeś się innej postawy- znalazł coś co pasuje zamontował - auto jeździ - kasa zgarnięta - niech się klient martwidamianc pisze:Mechanik jednak upiera się że skrzynie sa takie same
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster