nie odpala!!! wszystko padlo!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala!!! wszystko padlo!!!
witam!! odpalam golfa przekrecilem stacyjke slychac bylo takie brzeczenie i kontrolki zgasly i nic nie kreci. po chwili znowu chcialem odpalic i znowu slychac bzyczenie i wszystkie kontroliki zgasly przy 3 próbie bzyczenia nie bylo i kontrolki juz nawet sie nie zaswiecily co to moze byc ???????? sprawa zycia i smierci
mk_tre
- Paweł Marek
- V.I.P.

Prawdopodobnie akumulator siadł. Dopiero jak go naładujesz jak należy i bedzie dalej coś nie tego to można rozważać czy jest stary, czy padło ładowanie, czy jest jakaś usterka stacyjki lub rozrusznika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- flatron316
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
panowie nawala przekaznik nr.167 po jego wyjeciu prad sie pojawil rozgrzebano przekaznik i wsadzono i odpalil bezproblemowo mimo to jest do wymiany na dluga mate nie ma co z nim latac
ale pojawilo sie cos takiego ze po wyjeciu kluczyka i zgaszeniu silnika licznik dziennych km. resetuje sie nie zawsze ale dzieje sie tak czy to ma cos wspólnego z tym przekaznikiem?????
ale pojawilo sie cos takiego ze po wyjeciu kluczyka i zgaszeniu silnika licznik dziennych km. resetuje sie nie zawsze ale dzieje sie tak czy to ma cos wspólnego z tym przekaznikiem?????
mk_tre
- Paweł Marek
- V.I.P.

167 pierwszy na dole po prawej? To od pompy paliwa. To co się znim działo to chyba skutek a nie przyczyna awarii. A teraz brak stałego plusa na liczniku lub duzy spadek napięcia powoduje że sie zeruje trip. Obawiam sie że wkrótce wrócisz to tych elektryków bo okaże się ze co innego padło.
[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 3:46 pm ]
być może przekaźnik 18 - od lini X, ale predzej stacyjka. Dmuchawa działa?
[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 3:46 pm ]
być może przekaźnik 18 - od lini X, ale predzej stacyjka. Dmuchawa działa?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

jeśli trosszkę mi wierzysz zrób jeszcze dwa teściki. Pierwszy: odpal silnik na krótko, czyli włącz zapłon, daj luz na biegu (KONIECZNIE!) i połącz kawałkiem kabla oba styki na rozruszniku, po zapaleniu w ten sposób zobacz czy licznik się zresetował
i sprawdź jeszcze raz aku, jego klemy - może tu jest przyczyna że napięcie spada
i sprawdź jeszcze raz aku, jego klemy - może tu jest przyczyna że napięcie spada
- flatron316
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
połacz minusowy słupek aku z silnikiem czymś co przewodzi prąd -ja poprostu przyłożyłem rurę miedzianą do silnika i słupka -no oczywiście docisnij i nie do farby na silniku a druga osoba niech zakreci rozrusznikiem.MK_TRE pisze:a powiedzcie jeszcze gdzie ta mase miedzy aku i buda znalesc bo pojecia nie mam![]()
Ja to robię sam jedną ręką rurę dociskam a w drugiej rece mam wkrętak i nim zwieram ten gruby kabel w rozruszniku ,z tą wsuwką (cienki kabel) i na luzie oczywiście!!!
- flatron316
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
kurcze nie mam kiedy tego zrobic bo pogoda lipa strasznajeśli trosszkę mi wierzysz zrób jeszcze dwa teściki. Pierwszy: odpal silnik na krótko, czyli włącz zapłon, daj luz na biegu (KONIECZNIE!) i połącz kawałkiem kabla oba styki na rozruszniku, po zapaleniu w ten sposób zobacz czy licznik się zresetował
ale napewno to sprawdzenarazie wymienilem ten p....... przekaznik 167 i pupa blada dzis wsiadam do auta zero pradu kontrolki ledwo co sie zaza nic nie dziala wyjalem go oodczekalem ze 2 min. kontrolki sie pojawily wpialem go na miejsce i zapalil bylem u innego elektryka to powiedzial ze cala skrzynka bezpieczników do wymiany
mk_tre