Climatronik ukryta funkcja?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Climatronik ukryta funkcja?
wiec ak w temacie chodzi o climatronika zeby wyświetlacz na klimie pokazywał temperature we wnetrzu auta a nie na zewnątrz bo tą na zewnątrz pokazuje mi fis czy da rade cos takiego przerobic?
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Na "chłopski rozum" raczej nie: Climatronic dla swej poprawnej pracy musi mieć informację o temperaturze zewnętrznej i tego czujnika nie możesz mu odpiąć.
Z kolei wyświetlacz dostaje informację co ma pokazać niejako "z wnętrza" układu elektronicznego tego urządzenia i myślę, że ciężko by było odfiltrować ten sygnał temp. zewn. i wstawić jako treść wyświetlacza - temperaturę wewnętrzną.
Może ktoś to potrafi, jednak jak bardzo jest to skomplikowane to nie wiem.
Z kolei wyświetlacz dostaje informację co ma pokazać niejako "z wnętrza" układu elektronicznego tego urządzenia i myślę, że ciężko by było odfiltrować ten sygnał temp. zewn. i wstawić jako treść wyświetlacza - temperaturę wewnętrzną.
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 11:21 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
-
greg
a wiec tak każda klima musi mieć czujnik pomieszczenia schladzanego zeby wiedziala jaką moc chlodzenia ma podać do uzyskania zadanej temp. wiem to bo zakladam systemy klimatyzacyjne stacjonarne tj. klimy biurowe, hotelowe itd. i tam zawsze jest taki czujnik a no i w klimie samochodowej tez musi byc cuś takiegoZico63b pisze:Na "chłopski rozum" raczej nie: Climatronic dla swej poprawnej pracy musi mieć informację o temperaturze zewnętrznej i tego czujnika nie możesz mu odpiąć.
a jak to zrobić powiedz mi najlepiej dokladnie po chlopskugreg pisze:da radę
[ Dodano: Nie Sie 09, 2009 11:25 am ]
zrób tak - fis niech pokazuje wewnątrz a climatronic zewnątrz
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
no dokladnie niema lekko i potrzbowałbym jakis opis, instrukcje serwisową do climatronica czy cokolwiek
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
greg
klimatronic musi mieć czujnik temp zewnętrznej i tu ominąć się nie da - żeby go np podmienić ale - można założyć dodatkowy czujnik we wnętrzu - kabel puścić do zegarów na 26 pin zamiast tego co jest obecnie i masz temp wewnątrz.
Co do zmiany w programie panelu climatronica - pewnikiem się da ale znajdź mądrego co będzie wiedział które wartości należy podmienić
Co do zmiany w programie panelu climatronica - pewnikiem się da ale znajdź mądrego co będzie wiedział które wartości należy podmienić
heh wrocilem wlasnie z mazur i nie mialem jak pisac bo zbraklo tam dostepu do neta
wiec tak klima musi miec juz jakiś czujnik temp. wewn. wiec i jest możliwość (jakas) wlaczenie w/w czujnika na wyswietlacz wiec jak ktos ma jakis dokument do climatronika (instrukcja najlepiej serwisowka, jakis papier do tego badziewia) to prosze na mail tomek_gda@wp.pl to cos bede mogl zacząc kombinować 
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
greg
jedyny papier jaki możesz uzyskać nawet w serwisie to schemat całej instalacji lub schemat montażu - zapomnij o schemacie samego panelu a tym bardziej o instrukcji co gdzie w epromie znajdziesz - ręce opadają w waszą naiwność że coś takiego znajdziecie.fasd pisze:wiec jak ktos ma jakis dokument do climatronika (instrukcja najlepiej serwisowka, jakis papier do tego badziewia) to prosze na mail tomek_gda@wp.pl to cos bede mogl zacząc kombinować
Powiem ci więcej - bawiłem się z epromem modułów komfort - to co udało mi się znaleźć i rozgryźć - w serwisie jest dla nich czarną magią - tam się wymienia moduł na odpowiednio zaprogramowany który przychodzi z centralnego magazynu - wiec darujcie sobie takie teksty - żeby dać wam schemat to wykombinujecie. Chcesz schemat? rozłóż panel i sobie narysuj - szybciej go rozgryziesz
albo pogryze
:green_fuck:
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????