chodzące wentylatory na maxa w vr6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
ZS12
chodzące wentylatory na maxa w vr6
Witam mam taki problem chodzą cały czas wentylatory wymieniłem czujnik włanczania (klimo )wentylatora sprawdziłem czy wentylator się włączy nie włączył się następnie odpaliłem auto zagrzało się do około 80 stopni włączył się wentylator i już się nie wyłączył nie wiem gdzie tkwi problem jeśli ktoś mógłby coś doradzić byłbym wdzięczny
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Wyłącznik termiczny w króćcu wody przy kadłubie - o ile pamiętam. Wygląda jak czujnik lecz nie daje liniowej zmiany oporu ale włącza ten sterownik przy określonej temperaturze i przy wyłączonym zapłonie. Odepnij wtyk - silnik powinien zgasnąć.
Acha! Kolory do niego to zielono-czarny i brązowo-zielony
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 20:46 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZS12
dzisiaj już zapózno ale jutro to sprawdzę dzieki za radę jutro napiszę jaki efektZico63b pisze:Wyłącznik termiczny w króćcu wody przy kadłubie - o ile pamiętam. Wygląda jak czujnik lecz nie daje liniowej zmiany oporu ale włącza ten sterownik przy określonej temperaturze i przy wyłączonym zapłonie. Odepnij wtyk - silnik powinien zgasnąć.
[ Dodano: 12 Sie 2009 07:22 ]
mam pytanko czy ten czujnik co o nim piszesz to jest ten środkowy z przodu silnika gdzie są te te trzy bo jeśli tak to odłączeni wtyczki nic nie dajeZico63b pisze:Wyłącznik termiczny w króćcu wody przy kadłubie - o ile pamiętam. Wygląda jak czujnik lecz nie daje liniowej zmiany oporu ale włącza ten sterownik przy określonej temperaturze i przy wyłączonym zapłonie. Odepnij wtyk - silnik powinien zgasnąć.