Dziwny stuk przy skręcie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Alan GTi

Dziwny stuk przy skręcie

Post autor: Alan GTi » wt sie 18, 2009 19:21

Ostatnio zauważyłem<może nie tyle zauważyłem co uslyszałem> niepokojący dźwięk przy skręcie w prawo,przy skręcaniu w lewo nic nie słychać.Jak sie rusza to praktycznie za każdym razem tak dziwnie stuknie bo nie wiem jak to inaczej nazwać.Przy kołach na wprost i przy ruszeniu i przy cofaniu jest spokój. Ja jestem bezradny... :crazy: Dodam ze gumy na wahaczach i łożyska amortyzatorów ostatnio były robione.......
Z góry dzieki za odpowiedzi

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt sie 18, 2009 19:24

AlaN GTI :) tu poczytaj http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
i tu http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl

[ Dodano: 09-08-18, 19:25 ]
AlaN GTI :) pisze:Dodam ze gumy na wahaczach i łożyska amortyzatorów ostatnio były robione.......
do sprawdzenia ponownie górne mocowania amorów (może mają luz - za słabo skręcone)

:-k ...

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » wt sie 18, 2009 19:30

misiek10111, a jest możliwość że ten kto to wymieniał te łożyska za słabo skręcił i przez to jest ten stuk??

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt sie 18, 2009 19:33

AlaN GTI :) pisze:a jest możliwość że ten kto to wymieniał te łożyska za słabo skręcił i przez to jest ten stuk??
oczywiście że tak, wystarczy że nie dokręcił do końca śruby od góry i łożysko będzie miało luz co może objawiać się stukiem ale nie musi

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » wt sie 18, 2009 19:35

misiek10111, a myślisz że to będzie przegub? bo to jest jeden stuk jak sie rusza na skręconych kołach a chyba powinno być stukanie non stop albo sie myle.....

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt sie 18, 2009 19:43

AlaN GTI :) pisze: a chyba powinno być stukanie non stop albo sie myle....
nie koniecznie, zaczyna się od pojedynczych stuków

pawel szymczak
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: pawel szymczak » wt sie 18, 2009 19:44

AlaN GTI :), jeśli przegub dopiero zaczal sie zrywac to nie bedzie stukał cały czas, jeśli nie strzela na prostych kołach to jeszcze nie jest zle, choć i tak niedługo przyjdzie czas na zmianę.

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » śr sie 19, 2009 18:02

Ok dzieki za odpowiedzi,jak sie czegos dowiem lub predzej czy pozniej wymienie to na pewno tutaj odpisze :)
Pozdro 6oo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”