przekladka silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przekladka silnika
witam mam pytanko mam golfa mk3 92 rok silnik 1.8 75km czy podejdzie mi silnik 1.8 90km na mono ? czy bedzie jakis problem z przelozeniem lpg ? thx za odp i jeszcze co z komputerem
Te silniki są praktycznie identyczne więc nie będzie problemu z przełożeniem.rafixxx pisze:witam mam pytanko mam golfa mk3 92 rok silnik 1.8 75km czy podejdzie mi silnik 1.8 90km na mono ? czy bedzie jakis problem z przelozeniem lpg ? thx za odp i jeszcze co z komputerem
Chyba komputer będziesz musiał przełożyć tylko żeby banglało jak należy, ale to tez nie koniecznie.
Pozrdawiam
[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 14:56 ]
ps. oba te silniki są na monowtrysku zapewne masz silnik AAM a planujesz włożyć ABS tak?
z tego co się orientuje to wypadałoby przełożyć motor z oryginalną wiązka elektryczną od niego i sterownikiem od tegoż silnika... Przełożenie mechaniczne silnika nie koniecznie może pozwolić Ci na uruchomienie silnika na starej instalacji od 1,4... Polecam zaopatrzyć się w cały komplet przed rozpoczęciem zabawy w swap...
a skąd ci te 1,4 wpadłoz tego co się orientuje to wypadałoby przełożyć motor z oryginalną wiązka elektryczną od niego i sterownikiem od tegoż silnika... Przełożenie mechaniczne silnika nie koniecznie może pozwolić Ci na uruchomienie silnika na starej instalacji od 1,4... Polecam zaopatrzyć się w cały komplet przed rozpoczęciem zabawy w swap..
on przekłada aam na abs czyli 1,8 na mono na 1,8 na mono.
Silniki praktycznie takie same.
inny wałek, stopień sprężania. Komp też inny ale wydaję mi się, że ruszy na starym kompie, ale zawsze lepiej mieć właściwy cała reszta jest to samo.