Chałasująca skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chałasująca skrzynia
Witam mam problem, a mianowicie ostatnimi czasy do swego golfa wsadziłem silnik AGG, wcześniej siedział u mnie 2E , z 2E zostawiłem skrzynie biegów potem w inter carsie kupiłem linke sprzęgła z samoregulatorem bo moja stara pękła, numery nowej linki są identyczne jak stare, wszystko złorzyłem. Przyszedł czas na odpalenie auta- najpierw gdy autko stało a pedał sprzęgła był w górze z okolic skrzyni słychac dziwny dzwięk jakby grzechotanie, które ustawało po wciśnięciu sprzęgła. Po przejechaniu kawałka sytuacja wygląda tak, że na wciśniętym sprzęgle słychać jakieś stuki (są to dość głośne stuki jednak nie regularne co jakiś czas). Co to może być?? Może wina linki?? Dodam, że wcześniej gdy skrzynia siedziała na 2E chodziła cicho.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Luz łożyska głównej choinki skrzyni kup zwykła linkę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
A co zmieni zwykła linka?? Faktem jest że na tej nowej lince sprzęgło bierze chyba ciut za wysoko. Czyli co nowa linka z ręczną regulacją i ustawić ręcznie sprzęgło?? Kurcze troche lipa bo za tą linkę 180zł dałem;/
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 12:19 przez omlet161, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
No to lipa zawsze możesz sobie tak ustawić że będzie Ci mniej szumiec poprzez reg linką ja już to wycykałem i 2 aspekt linka jest tansza i sie nie psuje
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...