Podświetlanie tablicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Podświetlanie tablicy

Post autor: Lukaszr0 » pt sie 28, 2009 22:05

Witam, ostatnio zauważyłem że w moim golfiku nie ma podświetlania tablicy - zapewne poprzedni właściciel wyjął lampki, w obawie o stratę dowodu zakupiłem lampki i chciałem je dziś zamontować ale po dłuższych poszukiwaniach znalazłem dwa przewody w których nie ma prądu. Gdyby mógł by mi ktoś powiedzieć jakich kolorów powinny być przewody od podświetlania był bym wdzięczny i bym se jakoś wyprowadził. Daję fotkę znalezionych przewodów, będę wdzięczny jak ktoś mi powie od czego one są.

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt sie 28, 2009 22:12

Pewnikiem to są te kable,ale może lub mogą być przerwane w przejściu klapa-dach,bo tam kable lubią pękać.Ja tak miałem.Jak zlutowałem-tablica podświetlona :bigok: .

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » pt sie 28, 2009 22:21

Mi te kable wyglądają (o ile dobrze widzę) na takie przezroczyste, z miedzi "beztlenowej", używane do podłączania głośników. Tylko co one robią w tylnej klapie.... :-k

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Lukaszr0 » pt sie 28, 2009 22:28

Nie to nie są takie kable to są zwykłe czerwony i jeszcze jakiś tylko są całe brudne i dlatego tak wyglądają, Co do połączenia klapa - dach to sprawdzałem i wszystko jest ok, nie mam pojęcia czemu nie ma w nich prądu.

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » pt sie 28, 2009 22:30

No to muszę udać się do okulisty :helm:
A wycieraczka tylna i podgrzewanie szyby działają prawidłowo?

[ Dodano: Pią Sie 28, 2009 10:33 pm ]
Mogą to być jeszcze pozostałości po elektrycznym zamku centralnym jeśli ktoś kiedyś go zamontował.
A jeśli i to odpada, no to pozostaje podświetlenie.

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Lukaszr0 » pt sie 28, 2009 22:40

Wycieraczka nie działa bo zapewne silnik się spalił ale do silnika są podpięte przewody więc to raczej nie od wycieraczki, podgrzewanie działa centralnego raczej nie było. Według książki serwisowej przewody te powinny być koloru brązowego i szaro - niebieskiego lub żółto zielonego, nie mogę rozszyfrować tych schematów, gdyby ktoś mógł rozszyfrować albo zobaczyć najlepiej u siebie jak to jest.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 22:40 przez Lukaszr0, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomasz Bis
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Tomasz Bis » pt sie 28, 2009 23:56

Szary z zielonym prawa i szary z czarnym lewa wychodzą z wiązki pod lewą lampą , tam się wkuj z prubówką . To że przewody wyglądają na całe nie znaczy że nie są przerwane w środku , dobrze sprwdź .

Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Lukaszr0 » sob sie 29, 2009 00:20

Ok, czyli wychodzi na to że to nie te wiszące przewody, w tej gumie między klapą a dachem są te przewody o których mówisz a dalej gdzieś są ucięte ... Będę musiał sobie dalej doprowadzić ale grunt że wiem już które to. Tylko pytanie od czego są te wiszące przewody :D Wychodzą z lewej strony...

Awatar użytkownika
Tomasz Bis
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Tomasz Bis » sob sie 29, 2009 07:13

Lukaszr0 pisze:Tylko pytanie od czego są te wiszące przewody Wychodzą z lewej strony...
sprawdź , nie wyrywaj , może się przydadzą / widzę kolega wycieraczkę terz przyglebił :grin: /

Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Lukaszr0 » sob sie 29, 2009 07:34

Była położona, ale i tak nie działa :chytry:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”