heble 256 zamiast 239 z Toledo ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
heble 256 zamiast 239 z Toledo ?
witam . . zakupilem hebelki 256 kompletne ( pprócz klocków ) do swojego mk II . . czy wszystko bedzie pasowac bez zadnego ale ? to były te same heble co w golfie III z silnikiem 2E ? heble wyciagniete z Toledo z 2E na pokładzie
moje 239 hamuja wypas jak na ta srednice ale moze jakis SWAP kiedys cos i bedzie juz gotowe
czym wieksze tym lepsze 
- GTI EDITION -
- thesperado
- Mały gagatek

- Kontakt:
Trzeba będzie jeszcze zmienić zwrotnice i będziesz potrzebował większe serwo.
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 17:08 przez thesperado, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://pawel.sniezek.w.interia.pl/podpis2.jpg[/img]
zapomnialem dopisac ze mam także zwrotnice . . poprostu wszystko odkrecone od amora i przegubu . . wszystko podejdzie bez problemu plug&play ? bo wyczytalem ze z mkII do mkI jest jakas komplikacja trzeba jakies ,,dystanse'' ,,flansze'' bo ny dy ry dy poźniej katów ustawic . . ale wydaje mi sie ze mkI i mkII to skok w czasie
:green_fuck:
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 17:08 przez CIENKII, łącznie zmieniany 1 raz.
- GTI EDITION -
- thesperado
- Mały gagatek

- Kontakt:
thesperado,
serwo juz jest od dawna zalozone z 1.8
a jak myslisz podejdzie przegów z 1.3 ? bo nie chce sie zdziwic podczas roboty
a tarcze na tył ?? hmmm beda ale poźniej 
tylko to serwo by jeszcze zmienić
serwo juz jest od dawna zalozone z 1.8
- GTI EDITION -
- thesperado
- Mały gagatek

- Kontakt:
thesperado,
dzieki za podpowiedzi punkt polecial . . . teraz pytanie do innych . . przegub z 1.3 podejdzie do piasty ? piasta z toledo z silnikiem 2E . . do mojego NZ-ta . .niech ktoś inny się wypowie.
- GTI EDITION -
mam juz przeguby pasujace do hebelkow . . czy jeszcze cos moze nie pasowac ? ;>czy juz wsio mam ? i bedzie pasowac bez kombinacji ;p
- GTI EDITION -
- thesperado
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie wszystko tu kapuiję no bo w profilu NZ, a pytanie o golfa III, ale golf III 2E czyli GTI ma tarcze 280 a nie 256. Heble 256 podchodzą do zwykłych zwrotnic z mk3. Takie hamulce 256 z piastami na 4 śróby ma Mk3 GT 1.8, albo Vento 2.0 GL czy CL, i pewnie Toledo też
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 20:20 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek,
-=ren=-,
.
-=ren=-,
:D
i ostatni raz pytam czy ktos wie czy majac zwrotnice z Golfa/Toledo z heblami 256 i przegubami podpasuje pod moje półosie ?
thesperado,
to GTI 115 km czyli 2E nie mialo hebli 256 wentylowanych? wszystkie mialy 280 mm ?Nie wszystko tu kapuiję no bo w profilu NZ, a pytanie o golfa III, ale golf III 2E czyli GTI ma tarcze 280 a nie 256
-=ren=-,
serwo mam z 1.8 czyli te wieksze a pompa jest podobno taka samaobejdzie się bez serwa i pompy
.
-=ren=-,
wentylowanea masz 256 pojedyncze czy wentylowane??
i ostatni raz pytam czy ktos wie czy majac zwrotnice z Golfa/Toledo z heblami 256 i przegubami podpasuje pod moje półosie ?
thesperado,
nie ma problewmu . . tylko chodzi o to ze auto musi codziennie o 6 rano odpalic i byc w uzyciu i nie ma opcji zeby cos nie pasowalo i nie moc tego zlozyc w jednym dniu . a dwa razy nie chce mi sie odkrecac ustawiac zbierznosci odpowietrzac itpJak nie weźmiesz się do roboty to się nie przekonasz
- GTI EDITION -
- Paweł Marek
- V.I.P.

w mk3 z 2E oczywiście że tak, co do kolejnego pytania czy podpasuja do twoich zwrotnic heble od toledo nie jestem już pewien, raczej tak ale ktoś inny moze podpowie.cienki500 pisze:wszystkie mialy 280 mm ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.