czujnik temp cieczy silnika a kiepskie osiągi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysbiker
- Mały gagatek

- Kontakt:
czujnik temp cieczy silnika a kiepskie osiągi?
witam mam pytanko ostanio mój golfik zaczoł byc mułowaty po podpieciu na kompa diagnosta stwierdził ze mam niska temp silnika w srodku na kokpicie 90 stopni a na kompie 27 wymiemiłem czujnik na nowy dalej to samo w czym jest problem i czy moze to wpłynac na mułowane osiagi?
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 17:07 przez krzysbiker, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Temperatura silnika nie ma wpływu na jego osiągi- oczywiście najlepiej jest, żeby była optymalna, ale w sprawny silnik powinien być tak samo dynamiczny zimny jak i ciepły.krzysbiker pisze:witam mam pytanko ostanio mój golfik zaczoł byc mułowaty po podpieciu na kompa diagnosta stwierdził ze mam niska temp silnika w srodku na kokpicie 90 stopni a na kompie 27 wymiemiłem czujnik na nowy dalej to samo w czym jest problem i czy moze to wpłynac na mułowane osiagi?
90C na blacie a 27 C na kompie to jednym słowem przepaść- Czujnik kupiłeś ori czy jakiś zamiennik? Kostka czujnika wyczyszczona? Czy ogrzewanie w środku też jest mizerne czy nie odczuwasz dyskomfortu związanego z niedogrzaniem? Czy zauważyłeś znaczny wzrost spalania? Vagiem można zrobić test wskaźników - możliwy jakiś problem z wskaźnikiem- choć skoro wskazuje 90C to by było dziwne.
Odnośnie braku dynamiki to pozostaje ci zrobienie logów dynamicznych.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster