dziwny dzwiek- a zaciety zawor egr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
a wiec tak panowie mam maly dylemat z moim golfikiem chodzi o to ze od pewnego czasu slychac z autka dziwny dziwiek tak jakby leciutki gwizd z tego co pamietam to ten dzwiek byl slyszalny dopiero na biegu jalowym po paru minutach tak jakby zawor egr sie otwieral, ale po przygazowani dzwiek ten zanikal, a teraz skolei ten sam dzwiek jest caly czas od samego odpalenia autka mam dowas pytanie czy wina tego dzwieku moze byc niesprawnosc egr-a jego zacinanie sie? z gory dzieki za wasze rady
Rozruszaj ręką dźwigienkę , która nim steruje ... lubi się zawieszać... ewentualnie = EGR - OUT ... albo czyszczenie . 

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Użytkownik
Re: dziwny dzwiek- a zaciety zawor egr
chodzi ci o ta dzwigienke za klapa gaszaca? a dolot caly czyscilem jakies 2 miechy temu i jest okiHaki pisze:Rozruszaj ręką dźwigienkę , która nim steruje ... lubi się zawieszać... ewentualnie = EGR - OUT ... albo czyszczenie .
Tak dokładnie o tą ...
-
- Użytkownik
dzieki za pomoc ,kolejny raz , jutro zdemontuje caly zawor egr i zobaczymy a wieczorkiem odpisze czy cos pomoglo 

Czekam na odpowiedź ... jak coś == to szukamy dalej 

-
- Użytkownik
no to jestem dzisiaj zajolem sie egr-em i napewno sie nie przycina, ale co zdazylem jeszcze z diagnozowac to to ze po odpieciu wezyka z gruszki od turbo ten dzwiek ustaje i co jeszcze gdy podpompuje pedalem hamulca tak samo ten dzwiek ustaje na chwile, mam do was takie pytanie czy zawor n75 moze powodowac to ze geometria w turbinie jest na maxa otwarta na biegu jalowym , czy mozliwe jest takie uszkodzenie tego zaworu, bo wydaje mi sie ze po odpaleniu autka sztanga wciaga sie mocniej do gruszki jak kiedys.Haki pisze:Czekam na odpowiedź ... jak coś == to szukamy dalej