Witam.
Mam problem z swoim golfem 1.9 tdi 1z. Kontrolka świec żarowych pali się cały czas natomiast auto mimo ze słychać ze rozrusznik kreci nie odpala. Świece nie gasna wogole po przekręceniu stacyjki. Z autem wszystko było wporzadku az do czasu gdy wkładałem akumulator i przykrecajac klemy kluczem ( grzechotką) dotknelem karoserii poszły iskry (klucz był miedzy biegunem" +" a karoseria) auto jeszcze kilka dni temu odpalało za pierwszym razem zawsze. Po przekręceniu stacyjki ( oczywiście na nie odpalonym silniku) i otwartej masce przy silniku nie słychać specyficznego tykania jak to miało miejsce wcześnie. szukałem tematu na forum ale nie znalazłem jeśli takowy był to proszę mi go wskazać jeśli nie to proszę o szybka odpowiedz jaka jest przyczyna jak ja ewentualnie naprawić.
Pozdrawiam
1.9 TDI golf III swiece zarowe auto nie opdpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
soj, podlacz kompa bedzie wiadomo, mozesz tez sprawdzic przekaznik 109
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: 1.9 TDI golf III swiece zarowe auto nie opdpala
W obecbej chwili mam daleko do jakiegokolwiek mechanika nawet nie mam jak do niego dojechac bo jak wiadomo auto nie odpala. Nie mam rowniez jeszcze kabla do vag. Pytanie:
1. W jaki sposob sprawdzic ten przekaznik 109? wyjelem go i otwarlem z plastikowej obudowy smierdzi jak urzadzenie elektroniczne ale nie widac golym okiem aby cos bylo nie tak- spalona sciezka czy cewka.
2. Kabel do golfa III 1.9 tdi to obd2 czy inny?
3. jakies inne spospby sprawdzenia mojego problemy czy tylko komputer?
Prosze o pomoc gdyz bede mial problem aby dostac sie do jakiego kolwiek mechanika aby zdiagnozowal proble.
pozdrawiam
1. W jaki sposob sprawdzic ten przekaznik 109? wyjelem go i otwarlem z plastikowej obudowy smierdzi jak urzadzenie elektroniczne ale nie widac golym okiem aby cos bylo nie tak- spalona sciezka czy cewka.
2. Kabel do golfa III 1.9 tdi to obd2 czy inny?
3. jakies inne spospby sprawdzenia mojego problemy czy tylko komputer?
Prosze o pomoc gdyz bede mial problem aby dostac sie do jakiego kolwiek mechanika aby zdiagnozowal proble.
pozdrawiam
ciekawa sprawa wyciągnełm ten przekaźnik 109 i następnego dnia po załamywaniu rak co możne być nie tak włożyłem go z powrotem i ku mojemu zaskoczeniu kontrolka świeć żarowych zgasła po sekundzie i auto odpaliło jak kiedyś. Ale auto i tak będzie trzeba zmienić tylko na co jak nowe 2.0tdi to powyżej 150,200tys km są bardziej zawodne niż 15 letnie auto, a z kolei 1.9 za mało koni maja (105km).
pozdrawiam i ostrzegam wszystkich przed przykręcaniem klem najpierw minusa a później plusa i długich kluczach do przykręcania.
pozdrawiam i ostrzegam wszystkich przed przykręcaniem klem najpierw minusa a później plusa i długich kluczach do przykręcania.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skoro tak piszesz ,to chyba nie wiesz jaki potencjał ma 90konny silnik 1,9 tdi ,bez problemu wyciągasz z niego 110 koni ,po zmianie mapek wtrysku i wtryskiwaczy ,bo tyle ma dla przykładu AFN.A jak tego mało to do 120 paru koni też da radę ...Dla lekkiej budy golfa to wystarczająca moc żeby palić gumę na 3 biegu i prawie frunąćsoj pisze:Ale auto i tak będzie trzeba zmienić tylko na co jak nowe 2.0tdi to powyżej 150,200tys km są bardziej zawodne niż 15 letnie auto, a z kolei 1.9 za mało koni maja (105km).

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
munior, po zmianie wtryskow i softu tak jak napisales nie robi sie 110 tylko do 125 na AFNach i do ok 135 na 216 i seryjnym turbo
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535