Podwyzszone obroty rano.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia

- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Podwyzszone obroty rano.
Witam,
jako, że nie znalazłem podobnego tematu z takimi objawami chciałem opisać problem tutaj.
Mianowicie dzisiaj po odpaleniu samochodu silnik miał podwyższone obroty jakieś ~1200 obr/min, gdzie normalnie jest nieco poniżej 1000 obr/min. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło, dopiero po przejechaniu około 5km wszystko wróciło do normy. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? nie pomyślałem rano żeby odciągnąć pedał pod górę, czy to może być wina pedału?
jako, że nie znalazłem podobnego tematu z takimi objawami chciałem opisać problem tutaj.
Mianowicie dzisiaj po odpaleniu samochodu silnik miał podwyższone obroty jakieś ~1200 obr/min, gdzie normalnie jest nieco poniżej 1000 obr/min. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło, dopiero po przejechaniu około 5km wszystko wróciło do normy. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem? nie pomyślałem rano żeby odciągnąć pedał pod górę, czy to może być wina pedału?
Re: Podwyzszone obroty rano.
Przyczyną może być czujnik pedału gazu lub wilgoć we wtyczce dochodzącej do czujnika.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Podwyzszone obroty rano.
Lub zaśniedziałe styki kostki czujnika- lekko podwyższone obroty kiedy jest bardzo zimno to norma, ale po kilku sekundach powinny opaść do poziomu biegu jałowego.ROBBSON pisze:wydaje mi się że do wymiany będzie czujnik temperatury cieczy
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
Podwyzszone obroty rano.
U mnie identyczne objawy i uszkodzony był czujnik pedału gazu. Do tego vag wyrzucał błąd od czujnika pedału gazu.