dobór przepływki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dobór przepływki
Witam. Skończył mi się MAF. Po wymontowaniu odczytałem numery na obudowie: 0 280 217 121 , 06A 906 461 zaś wkład ma oznaczenie F 00C 2G2 056. Z tego co już ustaliłem to oryginał zamontowany od nowości w moim AJM-ie 115KM (MK4). I tu mam kilka pytań:
1. czy MAF oferowany w serwisie VW jest tej samej jakości co np. z InterCars"a? Pytam, bo rozpiętość cenowa jest dość duża. W VW cena 747 zł a w IC 390 zł. W obu sklepach oferują MAF o oznaczeniu 0 281 002 757 Bosch'a (nowe oznaczenie). Z serwisu pudełko jest w logo VW a z IC opakowanie żółte Bosch.
2. czy ktoś ma porównanie obu części, czy nie różnią się jakością a jedynie w serwisie płacimy za opakowanie z logo VW?
3. w planach mam tuning mocy do ok. 130-140KM i tu pytanie czy wcześniej wymieniowy MAF będzie odpowiedni czy lepiej poszukać zalecany do jednostek 130 lub 150KM ?
Na chwilę obecna założony mam MAF od skody 1,8T ale widzę, że więcej pali (nie miałem innego wyjścia bo auto cały czas potrzebne więc założyłem jaki miałem). Proszę o odpowiedzi i nie kasowanie tematu (szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem). Dzięki.
1. czy MAF oferowany w serwisie VW jest tej samej jakości co np. z InterCars"a? Pytam, bo rozpiętość cenowa jest dość duża. W VW cena 747 zł a w IC 390 zł. W obu sklepach oferują MAF o oznaczeniu 0 281 002 757 Bosch'a (nowe oznaczenie). Z serwisu pudełko jest w logo VW a z IC opakowanie żółte Bosch.
2. czy ktoś ma porównanie obu części, czy nie różnią się jakością a jedynie w serwisie płacimy za opakowanie z logo VW?
3. w planach mam tuning mocy do ok. 130-140KM i tu pytanie czy wcześniej wymieniowy MAF będzie odpowiedni czy lepiej poszukać zalecany do jednostek 130 lub 150KM ?
Na chwilę obecna założony mam MAF od skody 1,8T ale widzę, że więcej pali (nie miałem innego wyjścia bo auto cały czas potrzebne więc założyłem jaki miałem). Proszę o odpowiedzi i nie kasowanie tematu (szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem). Dzięki.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
dobór przepływki
Z sklepu dostaniesz regenerowaną nie znaczy, że złą, ale bywają kiepskie produkty które zaniżają wskazania przepływu od momentu wyjęcia z pudełka.
VW dobiera najdroższy zamiennik, taka polityka - liczy się hajs.
Można kupić, ten tańszy pod warunkiem możliwości zwrotu, jak po logach wyjdzie, że "nowa" zaniża wskazania od nowości.
VW dobiera najdroższy zamiennik, taka polityka - liczy się hajs.
Można kupić, ten tańszy pod warunkiem możliwości zwrotu, jak po logach wyjdzie, że "nowa" zaniża wskazania od nowości.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
Re: dobór przepływki
A nie lepiej jak tuner "wytnie" przeplywke w programie? Wyjdzie duzo taniej jak zakup "nowej"
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm 
Re: dobór przepływki
Cześć. A na pewno ze sklepu (np.Bosch z I.C.) jest regenerowany? Byłem pewien, że jest 100% nowa.italiano_83 pisze:Z sklepu dostaniesz regenerowaną nie znaczy, że złą, ale bywają kiepskie produkty które zaniżają wskazania przepływu od momentu wyjęcia z pudełka.
dobór przepływki
Niczego nie można być pewnym w Polsce - i tej zasady proszę się trzymać i nie wierzyć nikomu na słowo.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
dobór przepływki
Masa tego jest regenerowana fabrycznie i niby trzyma parametry jak nowa- niby .. i na tym się niestety czasami kończy.slepy96 pisze:Cześć. A na pewno ze sklepu (np.Bosch z I.C.) jest regenerowany? Byłem pewien, że jest 100% nowa.
Nie każdemu się podoba później takie rozwiązanie i nie każdemu tunerowi chce się przysiąść, żeby zrobić to jak należy, a potem część ludzi narzeka.deskjet pisze:A nie lepiej jak tuner "wytnie" przeplywke w programie? Wyjdzie duzo taniej jak zakup "nowej"
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
dobór przepływki
BOSCH trochę się zepsuł według mnie, kup PIERBURGA np taki http://allegro.pl/przeplywomierz-wklad- ... 64219.html
Gdyby coś było nie tak z nim, ustawowo masz prawo zwrotu bez podawania przyczyny.
Gdyby coś było nie tak z nim, ustawowo masz prawo zwrotu bez podawania przyczyny.
dobór przepływki
Na przepływce Bosch'a przejeździłem zaledwie 2 lata i padła. Na Pierburgu jeżdżę już 14 lat i ma się dobrze i też polecam Pierburga ale jak to zazwyczaj bywa, przy zakupie polecam od razu taką przepływkę sprawdzić wykonując loga dynamicznego 003 z 011 i 008 z 011 i będzie widać czy mierzy prawidłowo a jeśli nie to sprawdzić w taki sam sposób kolejną - zwłaszcza jeśli kupuje się je w InterCarsie, ItalParts itd. Kupując z allegro pozbawiacie się takiej możliwości bo dochodzi czas przesyłki i koszty za zwrot niesprawnej.