czy mozliwa taka niesprawnosc n75?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: golfmaniac22 » ndz paź 24, 2010 20:40

a wiec panowie mam do was pytanie czy mozliwe jest to ze zaworek puszcza za duze cisnienie do gruszki i wciaga ja za mocno przezco turbo jest bardziej slyszalne nabiegu jalowym?

Awatar użytkownika
Łuki_79
Forum Master
Forum Master
Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS

Post autor: Łuki_79 » ndz paź 24, 2010 21:17

Sztanga wciągana jest tylko do ogranicznika o który opiera się dzwignia sterująca vnt.P.S Masz katalizator?

Obrazek

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Re: czy mozliwa taka niesprawnosc n75?

Post autor: golfmaniac22 » ndz paź 24, 2010 22:12

Łuki_79 pisze:Sztanga wciągana jest tylko do ogranicznika o który opiera się dzwignia sterująca vnt.P.S Masz katalizator?
katalizator jest przynajmniej mam taka nadzieje ze nie byl wydlubany z niego srodek kwestia jest taka ze slysze na postoju lekki gwizd turbo a nie bylo tak kiedys

Awatar użytkownika
mateo86
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: mateo86 » ndz paź 24, 2010 22:16

U mnie turbo słychac od momentu jak pozbyłem sie kata. A skoro u Ciebie to zaczelo występować nagle bez ingerencji w cokolwiek to może wirnik ociera o obudowe muszli? ale to tylko takie moje przemyślenia. Tak jak kolega wyżej napisał sztanga jest wciągana do momentu oparcia o ogranicznik.

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: golfmaniac22 » ndz paź 24, 2010 22:19

mateo86 pisze:U mnie turbo słychac od momentu jak pozbyłem sie kata. A skoro u Ciebie to zaczelo występować nagle bez ingerencji w cokolwiek to może wirnik ociera o obudowe muszli? ale to tylko takie moje przemyślenia. Tak jak kolega wyżej napisał sztanga jest wciągana do momentu oparcia o ogranicznik.
zrobilem taki test iz podczas pracy silnika na biegu jalowym zdjolem wezyk z gruszki od turbo i ten gwizd ucichl a jakby wirnik ocieral o muszle to chyba zdjecie wezyka z gruszki nie powodowalo by twgo ze przestaje wirnik o nia ocierac, chyba ze jestem w bledzie

Awatar użytkownika
mateo86
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: mateo86 » pn paź 25, 2010 12:02

golfmaniac22 pisze:
mateo86 pisze:U mnie turbo słychac od momentu jak pozbyłem sie kata. A skoro u Ciebie to zaczelo występować nagle bez ingerencji w cokolwiek to może wirnik ociera o obudowe muszli? ale to tylko takie moje przemyślenia. Tak jak kolega wyżej napisał sztanga jest wciągana do momentu oparcia o ogranicznik.
zrobilem taki test iz podczas pracy silnika na biegu jalowym zdjolem wezyk z gruszki od turbo i ten gwizd ucichl a jakby wirnik ocieral o muszle to chyba zdjecie wezyka z gruszki nie powodowalo by twgo ze przestaje wirnik o nia ocierac, chyba ze jestem w bledzie
Po odłaczeniu weżyka z gruszki na wolnych obrotach sztanga odbija do gory a co za tym idzie zmniejsza sie doładowanie czyli jest mniejsze obciązenie na wirnik spręzarki. Gdy sztanga jest wciagnięta do gruszki to jest max doladowanie żeby podasz ruszania auto miało kopa. A gdzie słyszysz ten dzwiek na wolnych obrotach przy turbo czy z wydechu? u mnie slyszalny jest tylko z wydechu.

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: golfmaniac22 » pn paź 25, 2010 21:23

mateo86 pisze:
golfmaniac22 pisze:
Po odłaczeniu weżyka z gruszki na wolnych obrotach sztanga odbija do gory a co za tym idzie zmniejsza sie doładowanie czyli jest mniejsze obciązenie na wirnik spręzarki. Gdy sztanga jest wciagnięta do gruszki to jest max doladowanie żeby podasz ruszania auto miało kopa. A gdzie słyszysz ten dzwiek na wolnych obrotach przy turbo czy z wydechu? u mnie slyszalny jest tylko z wydechu.
sorry ze tak pozno, slysze go z wydechu z ostatniego tlumnika

leon79
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: leon79 » pn paź 25, 2010 21:50

golfmaniac22, upewnij się dokładnie,czy rzeczywiście posiadasz jeszcze kata.

User

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: golfmaniac22 » pn paź 25, 2010 22:15

powiem tak wyglonda ze jest ale moze byc tak ze ktos wybil z niego srodek i zostala obudowa, i jeszcze jedno ten dzwiek pojawil sie jakis czas temu

Awatar użytkownika
mateo86
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: mateo86 » wt paź 26, 2010 21:03

golfmaniac22, tak mi sie teraz przypomnialo ze u mnie turbo też bylo slyszalne przed wycieciem kata ale tylko gdy ucho przyłozyłem do tłumika. teraz po wyciecu kata słychac go nawt 3m od auta.

golfmaniac22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: golfmaniac22 » wt paź 26, 2010 21:28

dzieki za odzew jutro bede sprawdzal calu wydech pod katem szczelnosci, takrze przejrze dolot bo dzisiaj dosluchalem sie ze mi gdzies ucieka powietrze, jutro postaram sie to ogarnac i zobaczymy czy wszystko jest ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”