Rozrusznik...nowy zamiennik, czy ori używany?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
KrzychuGT
low green GT
low green GT
Kontakt:

Post autor: KrzychuGT » wt paź 26, 2010 17:16

Na szukajce nie znalazłem nic na ten temat, więc sprawa przedstawia się tak:
niestety mój rozrusznik uległ takiej awarii, że już do niczego się nie nadaje :grrr: nawet do regeneracji...
Mam zamiar kupić rozrusznik i teraz pytanie: nowy zamiennik czy ori używka? Używany koszt zakupu + ew. regeneracja = cenie nowego zamiennika.
Jak się ma trwałość nowego do regenerowanego? Autko to Golf MK3 TDI 1Z

Pozdro :pub:

Panie Boże spraw by mi się chciało tak jak mi się nie chce :grin:
Od GT-ka do CL-a?!

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: adrian43 » wt paź 26, 2010 17:52

ja 2 tyg temu regenerowalem rozrusznik bo tez padl i silnik 1Z . zaplacilem z toczeniem wirnika i z robota 390 zl narazie chodzi i mysle ze pochodzi nie wiem jak uwazasz to kup nowy moze tez pochodzi troche:)

Awatar użytkownika
erikt65
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: erikt65 » wt paź 26, 2010 18:56

Witam
niestety mój rozrusznik uległ takiej awarii, że już do niczego się nie nadaje :grrr: nawet do regeneracji...
Czyli co się z nim stało??
Ja za regeneracje rozrusznika do mk4 zapłaciłem 50 zł . Gościu wymienił szczotkotrzymacz tulejki i przetoczył co trzeba i rozrusznik kręcił jak nówka. Powiedział mi że jak by był jeszcze dalej jakiś problem to już tylko wirnik do wymiany i koszt max 150 czyli w najgorszym wypadku wziął by około 200 zł.

Awatar użytkownika
KrzychuGT
low green GT
low green GT
Kontakt:

Post autor: KrzychuGT » wt paź 26, 2010 19:36

no właśnie u mnie wirnik do wymiany, gdyż mam wyrwaną jedną "płytkę" z komutatora. jakim cudem odpadła nie mam pojęcia...w każdym bądź razie zrobiła niezły bałagan wewnątrz rozrusznika...

Panie Boże spraw by mi się chciało tak jak mi się nie chce :grin:
Od GT-ka do CL-a?!

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » wt paź 26, 2010 19:39

adrian43 pisze:ja 2 tyg temu regenerowalem rozrusznik bo tez padl i silnik 1Z . zaplacilem z toczeniem wirnika i z robota 390
To cię ładnie przycięli :chytry: za tą kasę kupiłbyś 3 ori używki ,lub za ok.250zł jedną w idealnym stanie z gwarancją ,i niech nikt nie mówi że używka to kot w worku bo są też w super stanie .Ja zawsze kupuje używki i nigdy sie nie zawiodłem , a myślenie moje jest proste :kupując używkę zawsze zostaje stara część ,coś tam warta .Nigdy w życiu niczego bym nie regenerował ,tym bardziej za jakieś kosmiczne pieniądze ,jak w tym przypadku

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”