witam. mam kilka kolejnych pytań, takich ogólnikowych... ostatnio wyczytałem na prawdę wiele ciekawych informacji na tym forum ale na niektóre informacji wraz nie odnalazłem.
1) po odpaleniu silnika kilkukrotnie mignie mi kontrolka oleju - 2 czy 3 razy - myślałem, że to zły objaw, ale przed chwilą znalazłem info, że po prostu słabe ciśnienie oleju zaraz po odpaleniu jest tego powodem... więc pytanie nieakutalne
2) na jakich obrotach jazda będzie najbardziej ekonomiczna? krece go na do 2000 tys i nastepny bieg. wrzucajac 4 lub 5 to juz tak przy 2200 zmiana. i tu jest moje pytanie. patrzac po skrzyniach automatycznych one przerzucaja biegi przy obrotach miedzy 2500-3000. ciekawe dlaczego? wiadomo ze im nizsze obroty tym mniejsze zuzycie paliwa - o ile silnik nie jest przeciazany. gdzie zloty srodek?:)
[mk3] [tdi afn]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
[mk3] [tdi afn]
pawelek1z2, przy takiej jezdzie zamulisz turbo
jak chciales jezdzic po malu i tanio trzeba bylo kupic sdi
TDI trzeba przeganiac i korzystac z mocy, zmieniaj biegi przy 3 tys
jak chciales jezdzic po malu i tanio trzeba bylo kupic sdi

TDI trzeba przeganiac i korzystac z mocy, zmieniaj biegi przy 3 tys
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- pawelek1z2
- Użytkownik
[mk3] [tdi afn]
spoko. ja go co jakiś czas przegonie własnie zeby nie bylo ze tak ciagle emeryckim trybem jazdy. ale jak do pracy 15km dojechac to pol drogi zanim silnik sie zagrzeje. dzieki za odpowiedz!na pewno sie ustosunkuje bo szkoda zeby sie popsul sportswagen.
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
[mk3] [tdi afn]
Niedługo będziesz pisał,że turbo szwankuje jak tak PSJ jezdzisz - w sumie przy takich obrotach nie zaznasz zapewne przyjemności trybu awaryjnegopawelek1z2 pisze:krece go na do 2000 tys i nastepny bieg.

- pawelek1z2
- Użytkownik
[mk3] [tdi afn]
turbo gitara dmucha aż miło. tak jak mówie przynajmniej raz na tydzien samochod jest przeganiany..
a psj - mnie nie dotyczy.
a psj - mnie nie dotyczy.