Sprzeglo w AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzeglo w AFN
Witam!
W moim VW konczy sie sprzeglo i wymiana jest nieunikniona. Przejrzalem forum i z tego co wyczytalem to jest na 100% dwumas.
Sam sie na pewno za to nie zabiore wiec pojezdzilem po okolicznych mechanikach a ci z kolei mowili mi ze na 100% jest zwykle...
Znalazlem sprzeglo dwumasowe za jakies 1500 zl a oni mowili mi ze material do mojego spokojnie za 500 zl mi zalatwia.
Wiec pytanko jak to w koncu jest? Roznica jakby sie nie patrzec duza (cena)
Na pewno niejeden posiadacz AFNa wymienial juz sprzeglo i prosilbym o sprostowanie tego...
Z gory dziekuje
Pozdrawiam!!
W moim VW konczy sie sprzeglo i wymiana jest nieunikniona. Przejrzalem forum i z tego co wyczytalem to jest na 100% dwumas.
Sam sie na pewno za to nie zabiore wiec pojezdzilem po okolicznych mechanikach a ci z kolei mowili mi ze na 100% jest zwykle...
Znalazlem sprzeglo dwumasowe za jakies 1500 zl a oni mowili mi ze material do mojego spokojnie za 500 zl mi zalatwia.
Na pewno niejeden posiadacz AFNa wymienial juz sprzeglo i prosilbym o sprostowanie tego...
Z gory dziekuje
Pozdrawiam!!
szczesliwy posiadacz VARIA(N)TA :)
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A kolega cale sprzęgło będzie wymieniał z kołem zamachowym??? Dwumasowe jest koło zamachowe!!!!
AFN takie posiada. Niech kolega znajdzie tarcze sprzęgłową do AFN , sprawdzi jak się ma docisk, jeśli potrzeba to zregenerować, albo zapodać nowy i łożysko wyciskowe nowe. I będzie ok- po warunkiem że koło zamachowe (dwumasowe w tym przypadku) ma się dobrze 
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
-
roman58
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Regeneracja koła dwu masowego do każdego typu.
tel;513-148-109 , 509-273-839
http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=4418032
tel;513-148-109 , 509-273-839
http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=4418032
wiec tak,robilem u siebie sprzegielko wiec widzialem ze napewno jest dwumasowe,wiec kupujesz zestaw (docisk + tarcza ) i wymieniasz jesli oczywiscie dwumas jest caly,jesli nie to polecam inne rozwiazanie niz regeneracja kola dwumasowego mianowiie zmiana na jednomasowe sprzegielko kupujesz kolo zamachowe od silnika 1.9 tdi o oznaczeniu 1Z (jakies 100-150 zl) do tego tarcze i docisk od golfa vr6 (nie orientuje sie w cenie takiego zestawu) i masz super sprzegielko ,ostatnio na gieldzie ktos sprzedawal taki zestawik ,wydaje mi sie ze to najtansze rozwiazanie, a ty zrobisz jak uwazasz ,powodzenia pozdrawiamsargon pisze:Witam!
Z gory dziekuje
Pozdrawiam!!
hmm...a powiedz mi kolego jak sprawdzic w jakim stanie jest kolo zamachowe?italiano_83 pisze:A kolega cale sprzęgło będzie wymieniał z kołem zamachowym??? Dwumasowe jest koło zamachowe!!!!AFN takie posiada. Niech kolega znajdzie tarcze sprzęgłową do AFN , sprawdzi jak się ma docisk, jeśli potrzeba to zregenerować, albo zapodać nowy i łożysko wyciskowe nowe. I będzie ok- po warunkiem że koło zamachowe (dwumasowe w tym przypadku) ma się dobrze
poki co sklaniam sie do przerobki na jednomasowe sprzeglo...
szczesliwy posiadacz VARIA(N)TA :)
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
sargon, a tego to ja nie wiem
Może któryś z zacnych kolegów będzie miał wiedzę na ten temat
Przykro mi, że nie potrafię pomóc

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
Z tego co sie orientuje to ruszasz kolem zamachowym w prawo i lewo i sprawdzasz ile ma luzu,luz obiczasz na ilosc zebowhmm...a powiedz mi kolego jak sprawdzic w jakim stanie jest kolo zamachowe?
Ostatnio zmieniony wt mar 10, 2009 18:49 przez manek271, łącznie zmieniany 1 raz.
-
paweloli007
- Mały gagatek