Cieknie olej po wymianie w skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cieknie olej po wymianie w skrzyni
Witam
Wymieniłem ostatnio u mechanika olej w skrzyni bo mi dośc ciężko zaczęły wchodzić już wszystkie biegi, więc stwierdziłem że może wymienię. Jest widoczna pewna poprawa ale zauważyłem że zaczął mi kapać olej, który przypuszczam jest olejem ze skrzyni. I teraz pytanie co może być tego przyczyną bo na początku myślałem że może korek spustowy jest niedokręcony ale to jest w obok korka w odległości jakichś 10 cm.
Jakieś sugestie ?
Pzdr.
Wymieniłem ostatnio u mechanika olej w skrzyni bo mi dośc ciężko zaczęły wchodzić już wszystkie biegi, więc stwierdziłem że może wymienię. Jest widoczna pewna poprawa ale zauważyłem że zaczął mi kapać olej, który przypuszczam jest olejem ze skrzyni. I teraz pytanie co może być tego przyczyną bo na początku myślałem że może korek spustowy jest niedokręcony ale to jest w obok korka w odległości jakichś 10 cm.
Jakieś sugestie ?
Pzdr.
No właśnie wczoraj powycierałem i dziś z rana widzę że jest lekka plama pod autem i kropla sobie wisi. Później spróbuje zrobić jakąś fotkę i wrzucićdziejo pisze:uszczelniacz wybieraka zmiany biegówdziejo pisze:sprawdz dokładnie uszczelnienie półośki w skrzyni
[ Dodano: Pią Sie 14, 2009 08:47 ]
a najlepiej umyj dookoła to miejsce wytrzyj do sucha zrób foteczkę i sprawa będzie jasna