Nie moge odpalic Golfa mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
DawidekNs2
- Nowicjusz

- Kontakt:
Nie moge odpalic Golfa mk2
Witam...
Kupiłem sobie Golfa z silnikiem 1.8gti 16v DOHC i nie moge go odpalic facet
od kturego go kupiłem twierdzi ze po wyjechaniu z myjni jechał jeszcze normalnie
ale koło domu juz mu zaczoł szfankowac muwił mi ze dojechał pod dom i mu
zgas i tak go zostawił mechanik był u niego i powiedział mu ze koszt naprawy
wyniusł by go 400zł ale gosciu i tak mi nie powiedział co sie stało bo stwierdził
ze kompletnie sie nie zna na mechanice samochodowej
pisze do was bo prosił bym o jakie kolwiem wzkazuwki zwązane z tym co
mogło sie stac
POZDRAWIAM
Kupiłem sobie Golfa z silnikiem 1.8gti 16v DOHC i nie moge go odpalic facet
od kturego go kupiłem twierdzi ze po wyjechaniu z myjni jechał jeszcze normalnie
ale koło domu juz mu zaczoł szfankowac muwił mi ze dojechał pod dom i mu
zgas i tak go zostawił mechanik był u niego i powiedział mu ze koszt naprawy
wyniusł by go 400zł ale gosciu i tak mi nie powiedział co sie stało bo stwierdził
ze kompletnie sie nie zna na mechanice samochodowej
pisze do was bo prosił bym o jakie kolwiem wzkazuwki zwązane z tym co
mogło sie stac
POZDRAWIAM
Samochód to Jedyny związek bez Zdrady :)
-
MaRo1705
- Użytkownik

- Kontakt:
DawidekNs2, hyhy dobrze auto kupujesz cznij od podstaw wykrec swiece zobacz czy wilgotna sprawdz tez iskre bedziesz wiedziec o co kaman , moze rozdzielacz paliwa moze brak iskry zobacz czy kopulki kompa nie zalalo
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186922][img]http://images42.fotosik.pl/168/5045874243d5bdca.jpg[/img][/url]
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Polecam sprawdzić - oprócz tego co poradził Kolega w poście wyżej - filtr powietrza, czy jakimś cudem nie udało się go poprzednim właścicielom zalać.
A co się dzieje? Kręci rozrusznikiem, świecą kontrolki?
Można też wszystko bardzo starannie, suchą szmatką powycierać, może tylko jest zawilgocony?
A co się dzieje? Kręci rozrusznikiem, świecą kontrolki?
Można też wszystko bardzo starannie, suchą szmatką powycierać, może tylko jest zawilgocony?
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 16:04 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
-
DawidekNs2
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Jeśli jest iskra na świecach, może zdjąć obudowę filtra i do gardzieli wstrzyknąć parę gram, nie więcej, paliwa.
Paliwo widać na świecach albo w gardzieli, pod wtryskiem czy gaźnikiem (bo nie wiemy - Kolega nie napisał - jaki ma typ, oznaczenie silnika)?
Paliwo widać na świecach albo w gardzieli, pod wtryskiem czy gaźnikiem (bo nie wiemy - Kolega nie napisał - jaki ma typ, oznaczenie silnika)?
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 17:30 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
-
DawidekNs2
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Nie wiem gdzie to jest w dwójce, jest to taka naklejka, często w bagażniku pod dywanikiem.
Z tym paliwem tak właśnie może być, lub coś nie ma siły zaciągnąć paliwa ( a może nie ma paliwa?). Gdyby odpalił i popracował, może by się rozruszał. Może też być zalany od wielu prób.
Zaznaczyć które kable zapłonowe na który cylinder przychodzą i wykręcić wszystkie świece zapłonowe, popatrzeć czy są mokre od paliwa i jeśli tak to wytrzeć, wkręcić i pokręcić rozrusznikiem. ...albo to robić po jednej świecy, po kolei.
Z tym paliwem tak właśnie może być, lub coś nie ma siły zaciągnąć paliwa ( a może nie ma paliwa?). Gdyby odpalił i popracował, może by się rozruszał. Może też być zalany od wielu prób.
Zaznaczyć które kable zapłonowe na który cylinder przychodzą i wykręcić wszystkie świece zapłonowe, popatrzeć czy są mokre od paliwa i jeśli tak to wytrzeć, wkręcić i pokręcić rozrusznikiem. ...albo to robić po jednej świecy, po kolei.
Ma jakieś odcięcie tajne? Może przekaźnik zalany i padł?
wiec raczej wtrysk
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182571
KR lub PL jeśli to 16V bo o g60 16v kolegi nie posądzamZico63b pisze:(bo nie wiemy - Kolega nie napisał - jaki ma typ, oznaczenie silnika)?
z przodu bloku początek numeru silnika, może masz w dowodzie wbity jeszcze?DawidekNs2 pisze:kurcze a gdzie ten typ oznaczenia znajdę ??? bo naprwde nie mam pojęcia
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182571
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
DawidekNs2
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Marcin997
- Użytkownik

- Kontakt:
No mam lekko podobny problem... Mój mk3 postal na deszczu jeden dzien.. ale na takim bardz bardzo bardzo mocnym deszczu.. przejechal 5km po czym zgasly 2 baniaki o dojechalem do domu na 2 pozostalych... (jakies 500m) pod domem zgasl i nie odpalil.. do dzis... 4 dzien stoi w sloncu z klapa w górze i sie suszy..
Na początku zmienialem po kolei : Cewke, rozdzielacz, palec rozdzielacza, swiece i kable od swiec.. I nic.. Gdy probuje odpalic troche łapie ale i tak nie chce dalej zapalic.. Iskry na wszystkich baniakach są...