linka sprzegla, sprzeglo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
linka sprzegla, sprzeglo
wyjezdzajac dzis autem, po kilku kilometrach pedal sprzegla wpadl mi w podloge
, na szczescie doturlalem sie do stacji benzynowej. Zajzalem pod maske i tak: mam linke prawdopodobnie z samo regulatorem, odpiolem ja z lapy wychodzacej ze skrzyni i nie wiem czy jest uszkodzona czy jak. Da sie nia poruszac w obie strony, jakies sugestie ???? , koniec sprzegal ????
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
po malej diagnozie stwierdzilem ze linka jest dobra, teraz pytanie co poszlo i jak to naprawic. Postawilem auto na biegu i pociagnalem ta dzwignie ktora wychodzi ze skrzyni biegow, na ktorej osadzona jest linka sprzegla, auto wogole nie reaguje na sprzeglo, tzn jest caly czas na biegu ehhhh, nie naprawialem jeszcze nigdy sprzegla, inaczej nie naprawialem tak malego, znam budowe i zasade dzialania, prosze o wskazowki jak sciagnac i co kupic zeby dzialalo, rozumiem ze z dociskiem jest cos nie tak, pytanie co ????
- Paweł Marek
- V.I.P.

nie koniecznie cały docisk, ale zapomniałeś napisać co masz pod maską, czyli jaki silnik. Tak czy inaczej szukaj tematów o odłączeniu skrzyni od silnika bo i tak się na tym skończy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
niewiem czy u ciebie jest tak samo jak ja mialem,tzn spadl drut zabezpieczający talerzyk od docisku.wtedy bolec skrzyni biegow do niczego sie niezapieral i pedal sobie wpadal.koszt zabezpieczenia 10zl a roboty...
[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 17:57 ]
2ass, jak zdjac skrzynie?odkrecasz wszystko co trzyma ją.rozrusznik przeguby,drązek...
[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 17:57 ]
2ass, jak zdjac skrzynie?odkrecasz wszystko co trzyma ją.rozrusznik przeguby,drązek...
Witam. Podlacze sie do tematu bo chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc ponownego zalozenia linki z samoregulatorem jesli nie posiadam tej obejmy ktora sie na niego zaklada. Myslalem ze padla mi linka a okazalo sie ze rozleciala sie ta blaszka ktora ja trzyma na lapie przy skrzyni. A wie ktos moze gdzie mozna dostac taka blaszke? Z gory dzieki za pomoc
ktos o tym pisal ale napisze dla potomnych, czesc ktora nie wytrzymala to taki pol ksiezyc za skrzynia, nie trzeba zrzucac skrzyni, wystarczy odkrecic jej tyl, zdjac go i w srodku jest taki element http://img215.imageshack.us/img215/411/trzpien1.jpg mozna go kupic bez problemu w ASO, allegro, cena ok 50zl
Ostatnio zmieniony pt sie 21, 2009 19:50 przez 2ass, łącznie zmieniany 1 raz.