Swap 256 na 256 wentylowane w TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swap 256 na 256 wentylowane w TDI
Witam! Mam zaciski i jarzma na tarcze wentylowane 256mm i chciałbym je załozyc u siebie zamiast swoich pełnych tarcz 256. I mam pytanie czy to mi podejdzie na zasadzie plug & use czy bede musiał coś jeszcze kombinowac? (oczywiście tarcze bedą nóweczki Mikoda i klocki green stuff)
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
to akurat najmniej wazne , no chyba ze chciales przyszpanowac, to z Mikoda Ci nie wyszłoDJ_SM pisze:(oczywiście tarcze bedą nóweczki Mikoda i klocki green stuff)
powinno pasowac wszystko , wlasciwie to tylko jarzmo sie zmienia , z tego co pamietam, zacisk ten sam .
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

a to tak można?guti pisze:no chyba ze chciales przyszpanowac, to z Mikoda Ci nie wyszło
własnie musze i tak jeden zacisk wymiecic bo ma urwany odpowietrznik, te zaciski co kupiłem z jarzmami zregeneruje bo nie wiem czy czasem nie są cylinderki zapieczone.guti pisze:wlasciwie to tylko jarzmo sie zmienia , z tego co pamietam, zacisk ten sam .
A jeżeli jest luz na prowadnicach zacisku to można cos na to poradzić?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
tuleje sie wymieenia z tego co kojarze, masz do wyboru albo tuleje metalowe i dookola taka tulejka teflonowa ( tansze ale ciezej to wsadzic, chodz nie mowi , ze niemozliwe ( sam to wymieniałem )) , albo drozsze tuleje metalowe juz bez tych teflonowych wkladek, dopasowane, ( prostszy montaz )DJ_SM pisze:A jeżeli jest luz na prowadnicach zacisku to można cos na to poradzić?

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
podejrzewam ze te bez teflonuDJ_SM pisze:guti, ale które będą trwalsze?
nie wiem czy wogóle wystepuja do Twoich zacisków dwa rodzaje tych tulei , wiec najpierw nalezałoby sie zorientowac jakie są
[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 2:53 pm ]
DJ_SM, u Ciebie bdzie jednak cos inngo jak u mnie,
podjrzewam , ze to bdzie to http://ekatalog.intercars.com.pl/pics/636/1302X.jpg
koszt 45 zl na kolo

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no wlasnie nie mog sobi przypomniec, nie wiem, ale chyba tulejek sie nie wymienia, musiałbys zobaczyc w jakim stanie masz te trzpienie, jak widac ze sa wytarte to moze pomoze.DJ_SM pisze:guti, no takie cus mam i sie wymienia tylko ten trzpień? Bo ja myslałemże tal jest jakaś wewnętrzna tulejka.