Problemy z podawaniem paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Nabuch
Nowicjusz
Nowicjusz

Problemy z podawaniem paliwa

Post autor: Nabuch » wt sie 25, 2009 22:58

Witajcie.
Od pewnego czasu męczę się z zasilaniem paliwkiem.Silnik 1,3 . Pierwszy raz siadła mi pompka paliwowa ta od spodu . Ugotowało ją na amen . Zmieniłem pompkę na szrota i teoretycznie problem ustąpił ale nie na długo . Tydzień temu stanąłem na środku drogi. Wylane paliwko z pompki test na sucho i pompka ruszyła bez jakichś szczególnych objawów nieprawidłowego działania. Wczoraj to samo tyle że 2 razy. Kumpel mnie ściągnął wylaliśmy paliwo i ruszył tyle że ujechałem kilka km i znów stoje.
Dziś po pracy odkrecilem do baku i okazało sie że w środku jest syf jakis stary waz? ktory sie roztapia w benzynie.Pytanie zasadnicze jak odkręcić bak? Czy wystarczy odkręcić 5 śrub pod spodem czy jest jeszcze cos?Jak jest mocowany od strony korka wlewowego . Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Wojtek

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » czw sie 27, 2009 09:56

w sumie nie wymontowywałem jeszcze baku w golfie ale wyciągałem z polówki N6 i wystarczyło odkręcić te śruby od tych taśm metalowych, które trzymają bak. Potem będziesz musiał pozdejmować obejmy, które łączą bak z wlewem paliwa. Z resztą jak odkręcisz te śruby i bak opadnie to już powinieneś tam widzieć co i jak.

PozdraVWiam

Nabuch
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Nabuch » czw sie 27, 2009 21:41

Szybko poszło -5 śrub pod spodem + 2 w nadkolu i jeszcze 4 od koła które trzeba było zdjąć żeby się do nich dostać po wcześniejszym umyciu nadkola.Aha byl jeszcze pierścień trzymający gumę przy samym wlewie Samo płukanie mozolne bo nie ma łatwego miejsca do zlania benzynki. Syf usunięty ale niestety pompka już padła:(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”