woda w aucie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- memberofhs
- Ma gadane

- Kontakt:
woda w aucie
Pomóżcie przyjaciele: jak pozbyć się wody w aucie? Co deszcz to muszę jechać ze szmatą
. STRASZNie mnie to wk....a. Folię na drzwi kleić? To jak, skoro woda ścieka na dół, a folia musi wychodzić na zewnątrz w miejscu wzmocnień pionowych. Da się jakoś to normalnie zrobić? Może folia do szyby od środka, która by się suwała wraz z szybą? Ogółem to nie chcę mieć stale mokrego w środku silniczka szyby, centralnego i głośnika w przyszłości. Proszę o pomoc kogoś, kto ma pojęcie w temacie, a nie komu "się wydaje".
- memberofhs
- Ma gadane

- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane

- Kontakt:
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Nie wiem.memberofhs pisze:jak osłonić silnik szyby, centralny
Głośnik jest w poszyciu drzwi, w tapicerce czyli oddzielony folią.memberofhs pisze:głośnik
To proste, trzeba tylko dobrze umyć drzwi denaturatem, ponaklejać szczelnie paski tasmy dwustronnie klejącej a na to folie.memberofhs pisze:jak to popprzyklejać
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
przerabiałem temat 3 dni temu zrobiłem dokładnie jak koledzy mówią, taśma klejąca dwustronna trochę benzyny ekstrakcyjnej i gruba folia. 30 minut roboty. Dodatkowo uszczelniłem silikonem wlot dmuchawy pod podszybiem i u ciebie uszczelka może być sparciała. Będzie lecieć tam woda nawet jak masz lekko popękany plastik podszybia.
- memberofhs
- Ma gadane

- Kontakt:
Dmuchawą mi ciekło, uszczelnione klejem do szyb, nic innego nie miałem pod ręką. Z drzwiami i taśmą dwustronną spróbuję. Martwi mnie tylko jak to przymocować, przecież spód folii musi wchodzić do drzwi.. a tam są wzmocnienia, i folia siłą rzeczy-musi wyjść na zewnątrz. Pewnie i tam mi cieknie. Bardzo bym chciał w przyszłośći zaspawać otwory technologiczne na rzecz car audio i zrobienia z drzwi komory subwoofera, muszę mieć pewność, że za pół roku nie będę musiał wszystkiego zrywać. Dlatego chciałbym osłonić silnik centrala, szyby, kable grzania lusterek przed wodą. Co radzicie bracia?
myslisz ze przez zaspawanie otworow technologicznych uszczelnisz wnetrze drzwi?memberofhs pisze:Bardzo bym chciał w przyszłośći zaspawać otwory technologiczne na rzecz car audio i zrobienia z drzwi komory subwoofera,
chyba troche od zlej strony sie zabierasz za car audio, ale to nie temat o tym...
A skoro zaspawasz otwory technologiczne to ktoredy woda bedzie wydostawac sie na zewnatrz? jesli dodatkowo uda Ci sie uszczelnic drzwi, co nie jest raczej realne - to bedziesz mogl wpuscic jeszcze zlota rybke do kompletu i bedzie piekne akwarium
to moge zagwarantowac... po prostu samo poodpadamemberofhs pisze:muszę mieć pewność, że za pół roku nie będę musiał wszystkiego zrywać.
No chyba ze nie zrozumialem tego co piszesz, bo wydaje mi sie ze nie za bardzo wiesz co tak na prawde chcesz zrobic
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Fabrycznie folia jest przymocowana zatrzaskami, które podtrzymują tepicerkę od dołu, oraz po bokach, które służą jako dziurka do wkręcenia wkręta. Zatem jest ona na zewnątrz wzmocnień i jakoś działa ;]Martwi mnie tylko jak to przymocować, przecież spód folii musi wchodzić do drzwi.. a tam są wzmocnienia
- marcinek84
- Forum Master

- Kontakt:
memberofhs, folia musi być naklejona NA ZEWNĄTRZ żaden kawałek nie wchodzi w drzwi. xxMAXIMxx, te spinki nie trzymają foli! one są tylko do boczku. memberofhs, na dole drzwi są otworki przed linia na której klejona jest folia i tamtędy spływa woda która doleci na folie i spływa na dol na dole fotka czerwone kola to otworki którymi woda zlatuje a zielona kreska to linia jak powinna być przyklejona folia na dole

Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 11:17 przez marcinek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsza PNka na BLOSie? 
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- memberofhs
- Ma gadane

- Kontakt:
fifel, może nie jasno napisałem, bądź złych pojęć użyłem: odpływów na dole drzwi nie mam zamiaru ruszać. Mam na myśli te dziury w drzwiach, na które przychodzi folia, większe dziurska podobno się zaspawuje blachą, a całość pokrywa matą bitumiczną, czy inną, jest nawet taki tutorial na naszym forum.
marcinek84, bardzo dziękuję Ci, popróbuję w wolnym czasie. Ja kleiłem folię aż pod sam spód, aż poza te kołki z tapicerki. Nadal jednak nie wiem, jak osłonić przed wodą silnik szyby czy centralny: to za parę lat mi zgnije, albo się zwarcie tam zrobi... i będzie kupa.
Ja to bym zrobił pod szybą w drzwiach coś na wzór rynienki, by woda wpływała po bokach drzwi wężykami, na sam dół. Wszystko fajnie, gdyby szyba była nieruchoma...
marcinek84, bardzo dziękuję Ci, popróbuję w wolnym czasie. Ja kleiłem folię aż pod sam spód, aż poza te kołki z tapicerki. Nadal jednak nie wiem, jak osłonić przed wodą silnik szyby czy centralny: to za parę lat mi zgnije, albo się zwarcie tam zrobi... i będzie kupa.
Ja to bym zrobił pod szybą w drzwiach coś na wzór rynienki, by woda wpływała po bokach drzwi wężykami, na sam dół. Wszystko fajnie, gdyby szyba była nieruchoma...
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
podepnę się pod temat, Nie mam kałuży pod dywanikiem ale widać że suchutko nie jest. Zauważyłem że woda kapie tutaj:

Zaznaczyłem na zielono.
Prawa strona wygłuszenie już na bocznej części przy drzwiach.
Folię założyłem, uszczelkę w drzwiach zmieniłem (nie doszczelniałem żadnymi sylikonami), wlot dmuchawy uszczelniłem bo uszczelka była sparciała, podszybie mam jak nowe, wężyki szyberdachu są drożne, szyba przednia jest 100% szczelna... gdzie może cieknąć jeszcze?

Zaznaczyłem na zielono.
Prawa strona wygłuszenie już na bocznej części przy drzwiach.
Folię założyłem, uszczelkę w drzwiach zmieniłem (nie doszczelniałem żadnymi sylikonami), wlot dmuchawy uszczelniłem bo uszczelka była sparciała, podszybie mam jak nowe, wężyki szyberdachu są drożne, szyba przednia jest 100% szczelna... gdzie może cieknąć jeszcze?