Proszę o przeniesienie do innego działu jeśli ten jest niewłaściwy
Brzęczy zacągniętego hamulca ręczego w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brzęczy zacągniętego hamulca ręczego w mk2
Jako że nie mam już co dokładać do auta bo już praktycznie wszystko jest postanowiłem zamontować sobie sygnalizator zaciagniętego hamulca ręczego. Wyczytałem że potrzebny mi jest przekaźnik nr 9 który to nabyłem. Może ktoś wie czy wystarczy go wpiąć w skrzynkę przekaźników (może ktoś wie gdzie dokładnie) i czy będzie on ostrzegał o załączonym hamulcu ręczym sygnałem dźwiękowym czy też trzeba wiekszej ingerencji
- nie za bardzo wiem czy dobrze to umieściłem
szczerze nieslyszalem aby w skrzynce na bezpieczniki bylo na cos takiego miejsce,no ale moze niedoczytalem tego nigdy .jedynie moze podepnij sie pod kontrolke ręcznego w desce.niech kontrolka zasila cewke przekaznika.tylko jakis sygnalizator dzwiekowy na 12V musialbys kupic.a niestarcza ci kontrolka ori?mnie by to denerwowalo jak by piszczalo bo czasami sie ręczny urzywa ruszając pod gorke
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 19:36 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz to sie domyslilem,tylko nieslyszalem aby bylo miejsce na niego oryginalnie.hmmmJajcek pisze:Przekaźnik nr 9 jest sygnalizatorem dźwiekowym
ja bym i tak tylko sygnalizator jakis kupil za pare zloty i bezposrednio dal pod lampke bez przkaznika.a jak juz masz ten przekażnik to zasil go przewodem ze skrzynki z bezpiecznikami.schemat bezpiecznikow jest na forum
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 19:47 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
Jajcek, tak se pomyslalem ze niewiadomo czy podlączys sie przy bezpiecznikach.jesli zaróweczka ma mase z budy potem idzie od bezpiecznikow przewod pod dzwignie recznego i czy wraca do bezpiecznikow zeby potem iśc do lampki.bo jesli bezposrednio z dzwigni do lampki idzie to lipa,musisz ciagnąc kabel z lapmki do miejsca gdzie dasz przekaznik.musisz sie wpiąć za wylacznikiem przecież.
bajką było gdyby szedl pierw do tablicy potem do lampki i jeszcze gdyby byl w pustym gniezdzie na przekaznik
bajką było gdyby szedl pierw do tablicy potem do lampki i jeszcze gdyby byl w pustym gniezdzie na przekaznik
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 19:56 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.