Z gory dziekuje za wsazowki i podpowiedzi
Jak to zrobić ? zderzak :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak to zrobić ? zderzak :)
Witam
W moim golfiku IV mam obnizone zawieszenie. Byla taka historia jak wyjezdalem spod domu (a bylo w cholrere blota i grunt sie obnizyl ale mniejsza o to) zderzak mi sie wysunal z zaczepow :/
. I w zwiazku z tym mam zapytanie : Jak dobrze zderzak nalozyc ? Tak aby bylo jak przedtem
Czy zdjac calkowicie zderzak i na nowo nalozyc (po odkrecac sruby?) ? Czy nie zdejmowac tylko na zatrzaski sprobowac wsadzic ? Ale powien szczerze ... z juz raz spadl mi z zatrzaskow i dobijalem z powrotem ... i po prostu chce aby sytuacja sie nie powtorzyla ...
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:34 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik

Do podpowiedzi kolegi pytanko ... Jak pozniej dobrze zalozyc ten zderzak ? Jak to ma wygladac ? 
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:25 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik

Przepraszam ... nie chcialem nikogo urazic
... Po prostu kazdy wytyka mi ten "blad" ze kupilem ten samochod ( a wedlug mnie to nie jest blad, podoba mi sie to) ... ze gdzie w Polsce na tych parszywych drogach ... takie zawieszenie ? I tak mi sie powiedzialo 
A tak poza tym dzieki za podpowiedzi
Tak samo myslalem ale wolalem sie upewnic ... nie chcialem sprawiac sobie dodatkowej roboty ...
A tak poza tym dzieki za podpowiedzi
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 12:30 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik

HeheBuyashaka pisze: napisał/a:WitamW moim golfiku IV mam obnizone zawieszenie (w Polsce nikt tego by nie zrobil - glupota)
Jak się nie ma cywilizowanych dróg tylko polne to się CrossCountry kupujeBuyashaka pisze:Byla taka historia jak wyjezdalem spod domu (a bylo w cholrere blota i grunt sie obnizyl ale mniejsza o to)
Odkręć zderzak tak jak Ci ludzie piszą, zobaczy czy ślizgi w błotnikach i prowadnice w zderzaku masz całe i jeśli tak to zamontuj zderzak poprawnie, bo przy normalnej jeździe - nawet po błotnistej drodze - nie ma szans żeby "zdjąć" zderzak..
Co do demontażu zderzaka to w FAQ jest fotoporada kolegi Kulon, więc poszukaj i zrób to raz a porządnie..
[ Dodano: 02 Mar 2010 11:41 ]
Wsunąć w ślizgacze na błotnikach i dokręcić.Buyashaka pisze:Ale jak dobrze go zalozyc ?W jaki sposob ?:)
Swój zderzak zdejmowałem i zakładałem już z 6 razy.
Na początku bałem się, że sam nie dam rady, ale finalnie w pojedynkę spokojnie można to zrobić..
Nasuwasz najpierw jeden ślizg, potem drugi i wsuwasz zderzak.. Ot, cała robota..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- FURMAN TDI
- Użytkownik