witam.komputer z wskazaniami paliwa przekłamuje mnie o jakieś 1.5 do 2 litrów z jakiego moze to byc powodu? auto wcześniej paliło mi za duzo po czyszczeniu egr i ustawianiu kąta wtrysku widze ze spalanie zleciało a na kompie dalej pokazuje w granicach 9l w mieście faktyczne mi wychodzi z 7.5 jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka.
jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?
złe wskazania komputera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Przemo440
- Forum Master

- Kontakt:
złe wskazania komputera
diesel szyko nie stygnie to nie benzynka, poczekaj do zmimy to te 90 nie zobaczyszspavnonix pisze:jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?
bankowo zrób to jak najszybciejspavnonix pisze:jeszcze mam do zrobienia zadziski w dwuch kołach bo trzymają wiec tam moze litr mi tez ucieka
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Re: złe wskazania komputera
jak juz pisze to chciałem się jeszcze zapytać dlaczego wskaźnik temp. pokazuje mi 90(po rozgrzaniu) nawet jak auto postoi z pół godziny wsiąde i dalej 90 pod vagiem mam faktyczny stan.walnięty drugi czujnik?[/quote]
Wskaźnik temperatury ma dość szeroką tolerancje czyli, czy będzie silnik miał 80 czy 105 C to i tak na wskaźniku będzie 90C, wszystko po to aby wskazówka nie "pływała" przecież temperatura silnika podczas jazdy nigdy nie jest "stała" wystarczy ostro przyspieszyć aby wzrosła a jej ustabilizowanie chwilę trwa.
Sprawdź wskazania vagiem w grupie 007 engine na zimnym silniku wartości powinny być zbliżone.
Wskaźnik temperatury ma dość szeroką tolerancje czyli, czy będzie silnik miał 80 czy 105 C to i tak na wskaźniku będzie 90C, wszystko po to aby wskazówka nie "pływała" przecież temperatura silnika podczas jazdy nigdy nie jest "stała" wystarczy ostro przyspieszyć aby wzrosła a jej ustabilizowanie chwilę trwa.
Sprawdź wskazania vagiem w grupie 007 engine na zimnym silniku wartości powinny być zbliżone.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster