Czy można ładować prostownikiem 6A akumulator 44ah
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie jak w temacie czy można ładować akumulator 44ah prostownikiem 6A i ile powinno się go ładować zaznaczam ze jest to doładowywanie akumulatora
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zasada mówi, że ładujemy 1/10 pojemności akumulatora czyli w Twoim przypadku 4,4A , doładowanie możesz zrobić, jak elektrolit zacznie "gazować" mocno to odłączysz prostownik możesz podpiąć dodatkowo żarówkę 12V . Akumulator najlepiej ładować małym prądem ale dłużej, ale jak nie ma innego wyjścia.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
poszukaj sobie prostownika z pelna kontrola cyklu ladowania i bedziesz spokojnie spac a prostownik zrobi wszystko za ciebie. ustawi prad okresli stan naladowania , po osiagnieciu palnego ladnowania wylaczy prad , przejdzie w cykl doladowywania.. http://allegro.pl/prostownik-tez-do-zel ... 20887.html" onclick="window.open(this.href);return false; ja mam takie cos w pracy i w domu ,wolno laduje ale precyzyjnie.
można, nic mu nie powinno być. Prąd będzie prawdopodobnie spadał w miarę doładowywania. Jeśłi prostownik ma amperomierz to będzie to widział.czy można ładować akumulator 44ah prostownikiem 6A
Alternator ładuje dużo wiekszym prądem czasem i nic sie nie dzieje.