Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
do wstępnej polerki filc jest ok, ale później robi rysy jak się nie przejedzie bawełną to nie ma ciekawych efektów. A tu uparcie każdy poleca filc i koniec, nie wspominając o bawełnie.I jeszcze do tego polecany jest autosol do pielęgnacji, który jest ścierny i też robi rysy 
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Polerowanie aluminium
zgodzę się z kolegą .Tomek., tylko u mnie bawełna tez nie do końca daje rade (robi ryski) , ja mam flanelę + pasta pp50
Polerowanie aluminium
Wszystko i tak zależy od stopu, ja mam np ats cupy i żadna z nich nie wypolerowała się tak samo przy takich samych obrotach i metodzie, był i filc i bawełna i flanela i..... Co do pielęgnacji samej to też jest kwestia zdrowego rozsądku bo o tym co ty teraz napisałeś, już w tym wątku napisane zostało tylko trzeba czytać a tu się w kółko wałkuje to samo.Tomek. pisze:do wstępnej polerki filc jest ok, ale później robi rysy jak się nie przejedzie bawełną to nie ma ciekawych efektów. A tu uparcie każdy poleca filc i koniec, nie wspominając o bawełnie.I jeszcze do tego polecany jest autosol do pielęgnacji, który jest ścierny i też robi rysy
Niech każdy próbuje na swoich felgach bo złotego środka tutaj niestety nie ma....
Polerowanie aluminium
To i ja coś napisze, każdy mówi że mikrofibra, flanela... Może śmiesznie to zabrzmi ale ja najpierw jadę filcem a później ręcznie miękkimi ręcznikami papierowymi. I nie ma żadnych rysek 
- barteKKK03
- V.I.P.

Polerowanie aluminium
Nie taki sam... Megs nie jest idealny do każdej felgi, ale na dobrej polerce zdaje egzamin... zwłaszcza na kutym alu wyczynia cudaSZOPENN pisze:kupiłem Mcguirsa za 50 zł puszeczke do alu o zapachu cynamonu, piękna różowa pasta za full kasy - efekt.. taki sam jak po autosolu, więc po co przepłacać?
Polerowanie aluminium
spoko każdy ma swoje zdanie , zajmuję się polerowaniem aluminium i wiem co pisze.SZOPENN pisze:Co do pielęgnacji samej to też jest kwestia zdrowego rozsądku bo o tym co ty teraz napisałeś, już w tym wątku napisane zostało tylko trzeba czytać a tu się w kółko wałkuje to samo
Re: Polerowanie aluminium
Mam pasty w kostkach:
-zieloną
-brązową
-białą
Możecie mi doradzić którą do czego się stosuje bo nie są opisane. Zielona się wydaje najmiększa..
-zieloną
-brązową
-białą
Możecie mi doradzić którą do czego się stosuje bo nie są opisane. Zielona się wydaje najmiększa..

Polerowanie aluminium
witam panowie , mam pytanie , kupiłem felgi w zeszłym sezonie i jakoś na nich przelatałem ale teraz chciałbym je odnowić , pytanie jest taki czy można je odratować przez polerowanie czy już nie bardzo ? ranty podrapane praktycznie na całej długości ...

będę wdzięczny za pomoc

będę wdzięczny za pomoc
Tylko ja i moja przestrzeń ... 
- barteKKK03
- V.I.P.

Polerowanie aluminium
Same kolory nic nie mówią...D1_PITER pisze:Mam pasty w kostkach:
-zieloną
-brązową
-białą
Spokojnie do zrobienia.jaarek_tdi pisze:witam panowie , mam pytanie , kupiłem felgi w zeszłym sezonie i jakoś na nich przelatałem ale teraz chciałbym je odnowić , pytanie jest taki czy można je odratować przez polerowanie czy już nie bardzo ? ranty podrapane praktycznie na całej długości .
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Polerowanie aluminium
Witam
Panowie co myślicie o tych felgach da radę coś zrobić z tym rantem, podobno sól w zimie takie wżery porobiła, widać też, że są nieco "przytarte" ranty, jest sens próbować to reanimować, pytam bo mam okazje je kupić za połowę wartości nowych.

Panowie co myślicie o tych felgach da radę coś zrobić z tym rantem, podobno sól w zimie takie wżery porobiła, widać też, że są nieco "przytarte" ranty, jest sens próbować to reanimować, pytam bo mam okazje je kupić za połowę wartości nowych.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
Re: Polerowanie aluminium
panowie co zorbic ze szczelinami w feldze? sciaglem lakier i zaczalem trzec papierem 400 na mokro. zaczely wychodzic bardzo mocno widoczne takie kropki. macie jakis pomysl co z tym zrobic? jechac jakims grubym papierem na sucho?
Polerowanie aluminium
Witam, robiłem identyczne felgi i miały takie same wady. Wszystko po przeszlifowaniu papierami od 240 wzwyż + polerka, bęben po piaskowaniu rzucony grafitowy metalik wyszło super. Na twoich fotkach nie widać jakie to są wżery, a z tego co widzę to głównie korozja + krawężnik? Trochę cierpliwości i będą jak nowe.italiano_83 pisze:Witam
-
bawarka1988
- Nowicjusz

Polerowanie aluminium
Myslalem zeby pomalowac na czarno te elementy niepolerowne i mam pytanie zwiazku z tym czy na gole alu daje sie podkad matuje i maluje?
Foto:

PS: felga jeszcze w trakcie polerki wiec narazie prosze bez komentarzy ze slabo:)
Foto:

PS: felga jeszcze w trakcie polerki wiec narazie prosze bez komentarzy ze slabo:)
Polerowanie aluminium
Dokładnie, byle nie na polerowane aluminium, te wnęki przeleć papierkiem i potem spokojnie podkład i lakier.bawarka1988 pisze:Myslalem zeby pomalowac na czarno te elementy niepolerowne i mam pytanie zwiazku z tym czy na gole alu daje sie podkad matuje i maluje?