Otóż mój AHF przez moją sklerozę się zapowietrzył , z holowany do domu , i wlałem z 10 l paliwa
AHF po zapowietrzeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AHF po zapowietrzeniu
Witam
Otóż mój AHF przez moją sklerozę się zapowietrzył , z holowany do domu , i wlałem z 10 l paliwa
, filtr paliwa zalany , wtrysk sterujący odpowietrzony ropa poszła , odpalony na Plaku chodzi , widać jak przeźroczystym wężykiem idą bąbelki , po zgaszeniu też idą bąbelki , i po postoju około 5 minut ciężko pali , gdzie szukać problemu ?
( , przypuszczam że mogłem nie do końca włożyć ten zaworek plastikowy w filtrze . co muszę sprawdzić ... Czekam na ratunek
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
AHF po zapowietrzeniu
Sprawdź ten zaworek który jest montowany do filtra paliwa z góry, na nim są dwa małe gumowe oringi jeśli ich nie wymieniłeś na nowe to tam szukaj przyczyny zapowietrzania się układu.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
AHF po zapowietrzeniu
Są tam oringi 2 , ale jak przed zapowietrzeniem nie było problemu to teraz jest ??
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
AHF po zapowietrzeniu
Jeśli zdemontowałeś podgrzewacz to zazwyczaj oringi ulegają uszkodzeniu i trzeba je wymienić na nowe, dlatego są one dołączane do filtra paliwa w jednym zestawie, zresztą słychać syczenia powietrza po zgaszeniu silnika jeśli tam jest nieszczelność.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
AHF po zapowietrzeniu
Dzięki kolego , jutro z tym powalczę , ale z tego co pisałem to prawidłowo został odpowietrzony ??? czy coś może pominąłem ...
AHF po zapowietrzeniu
Przed chwileczką wymieniłem cały filtr wraz z podgrzewaczem kolego italiano_83, miałeś racje oringi były poszarpane a jeden naderwany . teraz ładuje mi się aku i odpalę go na plaku i będzie chodził aż przestaną bąbelki lecieć
i aż będzie lekko palił