Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Katalizator OUT
hmm. moze tlumik srodkowy juz jest na wykonczeniu i powoduje takie dzwieki. Ciezka sprawa by cos ci poradzic.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
lukaszcourra16
- Nowicjusz

Katalizator OUT
Ja mam 1.9 TDi 90 KM i wyciętego kata, wspawana rurka zwykła. Powiedzcie mi czy to wpłynie na żywotność silnika/turbiny ? ;>
Katalizator OUT
a myśleliście żeby wstawic strumiennice? czy to tylko idzie na benzynke? kupiłem tydz temu golfa i teraz przeczytałem kilka stron tematów , widze same pozytywne opinie , wiec prawdopodobnie jeszcze w tym tyg go zlikwiduje , tylko co wstawic? zwykła rurka czy moze cos innego
??
pozdr
A
pozdr
A
Katalizator OUT
Ma Lin, przeczytaj kilka kolejnych stron to się dowiesz. Rurka - te pseudo tuningowe strumienice z allegro nie nadają się do żadnego silnika gdyż w 90% przypadków pogarszają przebieg krzywej momentu.
Katalizator OUT
jesli nie masz problemow z katem to nic nie rob dobrze ci radze bo za rok a moze dwa bedziesz wstawial go ponownie.
Katalizator OUT
tak. chodza juz sluchy u diagnostow ze ma sie to ukrócić i bedą musieli niestety sie do tego juz czepiać. Teraz to jadac za jakims starszym benzynowcem to jak depnie to niebiesko za nim jest i smierdzi- niestety ale beda wymuszac alnbo remonty silnikow albo poporstu zakup nowego auta. Naedzanie koniaktury.
Katalizator OUT
A czytając wymagania techniczne dla silników wysokoprężnych możemy się łatwo zorientować że kat nie wpływa na badanie spalin.
Katalizator OUT
tak ale ma byc na wyposażeniu. I usuniecie dpf'a z nowszych diesli tez nie powoduje przekroczenia norm spalin ale czy jest to zgodne z prawem?? Niestety nie.
Katalizator OUT
Słuchajcie, rozmawiałem w weekend z mechanikiem, który robił mi w golfie wydech. Chcę wywalić kata i wspawać rurę. Gość powiedział mi żeby w miejsce kata wspawać strumienicę i wspomniał też o sondzie że jak się wywali kata i wspawa rure to będzie się świecić check engine. Jak to ogarnąć?
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Katalizator OUT
Zmień mechanika i poczytaj temat bo trylion razy było to już opisane 
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+