[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
Ale z tego co mi się wydaje to "main menu" było dopiero w zegarach 847 i 849.
-
riccardoa
- Forum Master

- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Tzn. co byś chciał zrobić?R90 pisze:http://allegro.pl/interfejs-kkl-vag-com ... 30394.html
Czy takim kablem coś da radę zrobić oprócz diagnostyki z VCDSa?
W modułach 1C0 motordiag komfort menagerem,można zrobić domykanie szyb z pilota,Vag eeprom programerem można ustawić parę rzeczy w odpowiednich licznikach.
Ustawić, aby komp. pokładowy wyświetlał przykładowo rkm.
Było: MK4 1.8T AUM 150 PS 210 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
Adek99, próbowałem rozwiązać problem, lecz bez skutku. Po bardzo dokładnych oględzinach wynika następujące:
- szybka ma naklejkę z numerem 1j5 920 826C VDO V11, czyli z 1/2fis, (wgrany jest wsad o numerze 1j5 920 846C VDO V22)
- porównałem daty produkcji obu części obudowy (przedniej z szybką i tylnej) i daty te różnią się o pół roku,
- na tarczy z cyferblatem widnieje napis "BORA" tylko nie pamiętam już cz na wierzchu czy od wewnętrznej strony, ale gdzieś na pewno jest,
- płytka z elektroniką nie nosi oznak dłubania, lutowania czy czegoś innego, nie ma na niej także żadnych numerów i nazw,
- ikona samochodu na fisie jest taka:

Nie jestem pewny, ale ona przedstawia Passata kombi? Dla golfów powinna być inna.
Dodam, że Fis świeci idealnie, nawet w te upały co były, nie blaknie, wszystkie linie świecą zatem, mógł być wymieniany.
Jakieś rozwiązania? Standardowe, nie standardowe?
- szybka ma naklejkę z numerem 1j5 920 826C VDO V11, czyli z 1/2fis, (wgrany jest wsad o numerze 1j5 920 846C VDO V22)
- porównałem daty produkcji obu części obudowy (przedniej z szybką i tylnej) i daty te różnią się o pół roku,
- na tarczy z cyferblatem widnieje napis "BORA" tylko nie pamiętam już cz na wierzchu czy od wewnętrznej strony, ale gdzieś na pewno jest,
- płytka z elektroniką nie nosi oznak dłubania, lutowania czy czegoś innego, nie ma na niej także żadnych numerów i nazw,

Nie jestem pewny, ale ona przedstawia Passata kombi? Dla golfów powinna być inna.
Dodam, że Fis świeci idealnie, nawet w te upały co były, nie blaknie, wszystkie linie świecą zatem, mógł być wymieniany.
Owszem, taką informację znalazłem na forum Passata. Z tym, że wcześniej miałem 1j0 920 846C i "main menu" w nich działa.bledow pisze:Ale z tego co mi się wydaje to "main menu" było dopiero w zegarach 847 i 849.
Jakieś rozwiązania? Standardowe, nie standardowe?
Teoretycznie - tak..a praktycznie to wyjdzie w praniu. To chińczyk..R90 pisze:http://allegro.pl/interfejs-kkl-vag-com ... 30394.html
Czy takim kablem coś da radę zrobić oprócz diagnostyki z VCDSa?
Dołóż i kup od Viakena.
-
riccardoa
- Forum Master

Widać, że składany.Obudowa od czego innego, środek od czego innego.Licznik od Golfa /Bory 1J0920846 będzie miał main menu,natomiast licznik z Passata 3B0920846 nie ma i nie będzie miał,bez względu na to jaki eeprom do niego wgrasz.R90 pisze:Ustawić, aby komp. pokładowy wyświetlał przykładowo rkm.[/quote
Jeśli licznik odpowiedni, to powinien dać radę.Dzizas pisze:Adek99, próbowałem rozwiązać problem, lecz bez skutku. Po bardzo dokładnych oględzinach wynika następujące:
Owszem, taką informację znalazłem na forum Passata. Z tym, że wcześniej miałem 1j0 920 846C i "main menu" w nich działa.bledow pisze:Ale z tego co mi się wydaje to "main menu" było dopiero w zegarach 847 i 849.
Jakieś rozwiązania? Standardo
Standardowe, nie standardowe?
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2015 20:31 przez riccardoa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzizas no kombinowany masz ten licznik . Szybka pewnie była porysowana albo połamana wiec ktoś podmienił
. Podziałaj ze epromami zmieniaj spróbuj wrzucić od 847. Ta ikonka autka przypomina mi tą z alhambry
. Zawsze możesz poskładać kilka wsadów w jeden
. Jak zmieniasz wsad to odepnij czasem klemę bo często jest tak że dokonasz zmian ale one działają dopiero po "twardym resecie"
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
Zatem wychodzi, że elektronikę mam właśnie o tym powyższym numerze.riccardoa pisze:licznik z Passata 3B0920846 nie ma i nie będzie miał,bez względu na to jaki eeprom do niego wgrasz.
Po każdej zmianie we wsadzie zdejmuję klemę na minutkę.mcaris pisze:ak zmieniasz wsad to odepnij czasem klemę bo często jest tak że dokonasz zmian ale one działają dopiero po "twardym resecie"
Ale powiedzcie mi jeszcze czy brak "Main Menu" wiąże się z brakiem napisu "Welcome"?
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
u mnie menu jest a welcome nie gada... wsad 1J5920849A 
-
riccardoa
- Forum Master

A skąd masz taki wsad?W MK4/Borze kończył się na 6.Qto pisze:1J5920849A
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2015 18:03 przez riccardoa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
greg mi ogarniał licznik 3B0 920 849... w liczniku widnieje teraz nr jaki podałem wyżej - szczegółów nie znamriccardoa pisze:A skąd masz taki wsad?
edit: sorrki za wprowadzenie w błąd, na wyżej podanym wsadzie licznik nie przyjmował kodowania pod 1.4. Niżej aktualny screen:

-
riccardoa
- Forum Master

Trochę dziwne,że w tym liczniku nie działa welcome.Jeśli masz czym odczytać eprom,to sprawdź czy w adresie 44F masz wartość 6B.Qto pisze: licznik 3B0 920 849A
Mam podobny wsad i u mnie działa welcome
wysłano przy użyciu gramofonu
wysłano przy użyciu gramofonu