No i rkm już siedzi
[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
a czy jest możliwość aktywacji tych funkcji w liczniku bez fisa ?? Chodzi mi dokładnie o licznik z seata leona arl
-
riccardoa
- Forum Master

- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
I na czym ma ci niby to wyświetlać?garas1 pisze:a czy jest możliwość aktywacji tych funkcji w liczniku bez fisa ?? Chodzi mi dokładnie o licznik z seata leona arl
na wyświetlaczu mFa cz jak to tam się nazywa
Ogarnięte na win7 64bit. Wcześniej mi coś nie działało a nie podłączyłem do COM1 tylko inny port USB i w programie nie ustawiłem COM1 heh głupota.
RKM i różne opcje na liczniku do ogarniecia

Jakim kablem i programem robiłeś?Antonioo pisze:Ogarnięte na win7 64bit. Wcześniej mi coś nie działało a nie podłączyłem do COM1 tylko inny port USB i w programie nie ustawiłem COM1 heh głupota.
Angelnh, Kabelek niebieski KKL i vag eeprom od kolegi ArturSkarland, który dał linka wyżej.
- ArturSkarland
- Mały gagatek

- Kontakt:
Witam,
Panowie czy jest możliwość usunięcia tego komunikatu poprzez edytowanie eepromu? Skasowanie bądź podmianę którejś komórki?

Panowie czy jest możliwość usunięcia tego komunikatu poprzez edytowanie eepromu? Skasowanie bądź podmianę którejś komórki?

-
cezarg1410
- Mały gagatek

Tak więc i ja dzisiaj postanowiłem włączyć opcję "ile na baku".
Auto: 2002 rok 1.9 TDI AXR.
Licznik: 1J0 920 826 C czyli VDO, immo3, 1/2 fis.
I tak: dla wartości komórki 0416 rzeczywiście miałem wartość C1, którą zmieniłem na E1 - wgrałem eprom i od razu wszystko zadziałało.
Chciałem też włączyć wiadomość powitalną WELCOME. Niestety w komórce 0417 zamiast spodziewanej wartości 02 miałem 00 - uznałem, że nie będę w tym grzebał skoro jest inaczej niż miało być.
Mam też taki problem że fis w ogóle nie pokazuje komunikatów. Np komunikat o otwartych drzwiach jest dopiero jak zaczynam ruszać. Nie ma komunikatów o np. zaciągniętym ręcznym a tutaj czytałem że takie są.
Pytanie: czy może być tak, że wartość 00 zamiast 02 w 0417 powoduje brak komunikatów? Czy wynika to z czegoś innego?
Auto: 2002 rok 1.9 TDI AXR.
Licznik: 1J0 920 826 C czyli VDO, immo3, 1/2 fis.
I tak: dla wartości komórki 0416 rzeczywiście miałem wartość C1, którą zmieniłem na E1 - wgrałem eprom i od razu wszystko zadziałało.
Chciałem też włączyć wiadomość powitalną WELCOME. Niestety w komórce 0417 zamiast spodziewanej wartości 02 miałem 00 - uznałem, że nie będę w tym grzebał skoro jest inaczej niż miało być.
Mam też taki problem że fis w ogóle nie pokazuje komunikatów. Np komunikat o otwartych drzwiach jest dopiero jak zaczynam ruszać. Nie ma komunikatów o np. zaciągniętym ręcznym a tutaj czytałem że takie są.
Pytanie: czy może być tak, że wartość 00 zamiast 02 w 0417 powoduje brak komunikatów? Czy wynika to z czegoś innego?
Na pewno tak ma być? Ja mam właśnie jak u Ciebie - komunikat jak prędkość osiągnę bodajże 15 km/h - to jest pewnie ta sama prędkość kiedy drzwi zamyka. O ręcznym też mam dopiero jak jadę.cezarg1410 pisze:komunikat o otwartych drzwiach jest dopiero jak zaczynam ruszać. Nie ma komunikatów o np. zaciągniętym ręcznym a tutaj czytałem że takie są.
-
riccardoa
- Forum Master

W 1/2 fis tego nie ma.cezarg1410 pisze:Chciałem też włączyć wiadomość powitalną WELCOME.
-
piotrek17120
- Nowicjusz

Ludzie WITAJCIE!!!
będę szczery przeczytałem wszystko i jest tego kur.... tak wiele ze bez kitu ktoś kto w tym nie siedzi na co dzień gów... może zdziałać. szybki laptop dobry kabel i program to jedno a łebski gościu to drugie chylę czoło przed takimi tutaj co radzą sobie z elektronika jak ja z odkurzaniem auta.
chciałbym umieć to co wy chłopaki.
jednakże mam pytanie kiedyś kupiłem sobie golfa 4 1.9 tdi 115 koni 2001 rok z takim numerem licznika 1J0920805G no i ze golf był strasznie słaby na moje oczekiwania po załadowaniu auta w trasę, bo żyje i mieszkam w Anglii. to go sprezentowałem mamie ale dosyć często nim jeżdżę jak jestem w Polsce. jestem z Chełma woj. Lubelskie i tu rodzi się moje pytanie czy jest szansa żeby.... zmienić licznik na FULL FIS-a z opcja ile Km do Ceepeeniarza.?? oraz czy jest ktoś kto ogarną by mi to uczciwie z zamontowaniem nowego licznika w aucie i z czytanie tego wszystkiego ze starego i zapisanie w nowym. kupie licznik jaki potrzeba dodam ze manetkę już mam to nie był problem. dziękuje za wysłuchanie mnie. pozdrawiam
będę szczery przeczytałem wszystko i jest tego kur.... tak wiele ze bez kitu ktoś kto w tym nie siedzi na co dzień gów... może zdziałać. szybki laptop dobry kabel i program to jedno a łebski gościu to drugie chylę czoło przed takimi tutaj co radzą sobie z elektronika jak ja z odkurzaniem auta.
jednakże mam pytanie kiedyś kupiłem sobie golfa 4 1.9 tdi 115 koni 2001 rok z takim numerem licznika 1J0920805G no i ze golf był strasznie słaby na moje oczekiwania po załadowaniu auta w trasę, bo żyje i mieszkam w Anglii. to go sprezentowałem mamie ale dosyć często nim jeżdżę jak jestem w Polsce. jestem z Chełma woj. Lubelskie i tu rodzi się moje pytanie czy jest szansa żeby.... zmienić licznik na FULL FIS-a z opcja ile Km do Ceepeeniarza.?? oraz czy jest ktoś kto ogarną by mi to uczciwie z zamontowaniem nowego licznika w aucie i z czytanie tego wszystkiego ze starego i zapisanie w nowym. kupie licznik jaki potrzeba dodam ze manetkę już mam to nie był problem. dziękuje za wysłuchanie mnie. pozdrawiam
-
riccardoa
- Forum Master

Tak.piotrek17120 pisze: czy jest szansa żeby.... zmienić licznik na FULL FIS-a z opcja ile Km do Ceepeeniarza.??
http://forum.vw-passat.pl/members/80237-Grucha" onclick="window.open(this.href);return false;piotrek17120 pisze:oraz czy jest ktoś kto ogarną by mi to uczciwie z zamontowaniem nowego licznika w aucie i z czytanie tego wszystkiego ze starego i zapisanie w nowym.
-
piotrek17120
- Nowicjusz

MR GRUCHA?? on mi to ogarnie?? dobrze kombinuje? pozdro