Regeneracja turbiny ARL czy zmiana na BRD?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, poniewaz czeka mnie wymiana turbo zastanawiam sie czy zregenerowac obecna turbinie ARL 150KM i podnosic moc softem czy zakupic turbine BRD 170KM. Tu jest moje pytanie co wyjdzie korzystniej stosunek dodatkowej mocy do poniesionych kosztow. Ktoro rozwiazanie bedzie bardziej zywotne. I ewentualnie czy duzo bedzie zabawy z przerobkami zwiazanymi z zamontowanie BRD. Z gory dzieki za pomoc!
Arl to praktycznie to samo co brd jezeli chodzi o wydajnosc. Nie ma sensu bawic sie w przerobki pod brd bo musisz przerobic downpipe, wyjscie na ic oraz dolot tak srednio pasuje. Pozatym ceny brd sa w tym momencie chore. Za podobne pieniadze kupisz przerobiona gtb17 albo gtb22
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Powodzenia z regeneracją ARL do którego nie ma od dawna ori gratów, mam nadzieje, że masz jakiś potwierdzony punkt który wykona regeneracje na markowych zamiennikach a nie na chińszczyźnie.danielg91 pisze:Witam, poniewaz czeka mnie wymiana turbo zastanawiam sie czy zregenerowac obecna turbinie ARL 150KM
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
Re: Regeneracja turbiny ARL czy zmiana na BRD?
Dziekuje za odpowiedzi, teraz musze znalesc jakies dobre miejsce w Warszawie do regeneracji lub poszukac nowej turbiny.