Kącik Detailer'ów
Moderator: VIP
Re: Kącik Detailer'ów
A ja dzisiaj zacząłem korektę. Ciężko coś pokazać na zdjęciu z telefonu ale na żywo 50/50 widać bardzo ładnie. Zostało kilka głębszych rys na masce jeszcze, muszę poszukać futra i jeszcze raz przejechać.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Kącik Detailer'ów
Do dobrych zdjęć trzeba mieć ciemne pomieszczenie, halogen i aparat najlepiej z trybem macro wtedy można strzelać ładne 50 gdzie widać i rysy i ziarno a i od koloru farby też dużo zależy im mniej kontrastowy tym trudniej oddać stan rzeczywisty.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
- italiano_83
- V.I.P.

Kącik Detailer'ów
Ładne dziarysliwa404 pisze:No i takie głębokie ciężko schodzą :/
A moja rotacja leży w kufrze, a od niej zaczynałem zabawę z polerowanie, a teraz tylko DA.piteks pisze:A jedziesz na rotacji czy DA?
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
Lecę na DA. Rotacja mi dziwnie się pracuje, a na DA jakoś przyjemniej. Maskę skończyłem, kilka głębszych rys zostało, mniej widoczne ale zostały. Jutro robie po pracy przedniej błotniki i zderzak przód.
Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
-
cezarekane
- Mały gagatek

Kącik Detailer'ów
Raz spróbowałem rotacji, fakt lajtowe zestawienie (żółty Flexipads i Scholl S17+) i raczej do DA nie wrócę, chyba że do japońców i do malowanych elementów. Nie dość że idzie szybciej to jeszcze są mniejsze drgania.
Kącik Detailer'ów
Zależy co kto lubi. Fakt, że rotacją idzie praca szybciej ale też łatwiej skopać, a DA trochę więcej pracy ale z mniejszym strachem. Zwłaszcza jak się dopiero zaczyna przygody z maszyną

Głębokich nie zetnie. Jedynie powierzchowne. Trzeba też uważać aby nie zrobić sobie soczewki na szybie. Pracuj równomiernie po całej powierzchni.sliwa404 pisze:Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer

Kącik Detailer'ów
sliwa404, mała rada - zamknij od auta drzwi jak polerujesz. Potem nie dopierzesz tapicerki z pyłu.
Rotacją na wełnianym padzie ciąłem znacznie gorszy lakier - po 5-6h na element schodziło żeby jako tako wyglądał.italiano_83 pisze:Takie wyciąć to nawet rotacją trzeba będzie dłużej przysiąść.
- italiano_83
- V.I.P.

Kącik Detailer'ów
To ja bym już po papier sięgnął, już jakiś czas temu megs wypuścił papier na da - pływa po morce więc nie trzeba walczyć z cieniowaniem na elemencie, jak w miejscu gdzie była rysa wyjdzie lustro, a reszta zostaje z fakturą nadal.hayperekpo pisze:Rotacją na wełnianym padzie ciąłem znacznie gorszy lakier - po 5-6h na element schodziło żeby jako tako wyglądał.
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
Hayperek, były zamknięte, kolega otworzył tylko po telefon i zrobił zdjęcie po czym zamknął ;p.
Ogólnie powiem wam że jestem bardzo zadowolony z futra od FlexiPads. W połączeniu z Menzerna 400 tnie bardzo sprawnie.
Ogólnie powiem wam że jestem bardzo zadowolony z futra od FlexiPads. W połączeniu z Menzerna 400 tnie bardzo sprawnie.
Niestety w tym tygodniu mam dostęp do całego garażu tylko, a praca... Także robię etapami, możliwe że do końca tygodnia skończę i uwiencze to woskiem. Myślę tylko czy wrzucać jeszcze colli lub fk, czy może od razu zamówić red paste Wax. Mam też ten Dramatic Gloss Sealant od SG i może go wypróbować? Najwyżej będzie pretekst do zakupów i do kolejnego siuwaksowania ;p