Witam.
Postanowiłem założyć w moim mk4 szyby elektryczne, narazie tylko w przednich drzwiach.
Kupiłem panele z silniczkami i wiązkami pod szyby elektryczne.
Próbuje teraz to podłączyć na sucho ( poza autem ) tak żeby moc sterować prawą i lewą stroną. Chce mieć pewność ze wszystko będzie działać nim rozbiorę drzwi i zamontuje to.
O ile sterowanie lewej szyby z panelu kierowcy działa to nie mam pomysłu jak zrobić żeby działało sterowanie prawej szyby z panelu kierowcy. Dodam że prawa szyba działa ze sterowania z prawych drzwi.
silniczki to :
prawy - 1j1 959 802D
lewy - 1j1 959 801C
panel sterowania kierowcy - 1j1 959 857D
Kable wychodzące z wiązki lewych drzwi :
brązowy - MINUS
czerwono biały - PLUS
czerwono żółty - PLUS
brązowo zielony - GŁOŚNIK
czerwono zielony - GŁOŚNIK
szaro niebieski - PODŚWIETLENIE
pomarańczowo brązowy - MODUŁ
pomarańczowo zielony - MODUŁ
czerwono niebieski - ?
Kable wychodzące z wiązki prawych drzwi :
brązowy - MINUS
czerwono biały - PLUS
czerwono żółty - PLUS
brązowo zielony - GŁOŚNIK
czerwono zielony - GŁOŚNIK
pomarańczowo brązowy - MODUŁ
pomarańczowo zielony - MODUŁ
czerwono niebieski - ?
Czy muszę jeszcze dokupić moduł żeby prawa strona działała z lewa ?
Zaczynam już myśleć żeby wydłubać całą elektronikę z silników, odpowiednio przerobić zestaw przełączników w panelu kierowcy i poprzez przekaźniki sterować bezpośrednio silnikami.
Boje się tylko że jak za długo przytrzymuje się przycisk np. podczas podnoszenia szyby to po dojściu szyby do samego końca pozrywa ją się plastikowe elementy podnośnika szyby.
Montaż szyb elektrycznych.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dominiks1980
- Ma gadane

Montaż szyb elektrycznych.
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 01:17 przez dominiks1980, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg