kod vin

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dariusz Rogoziń
Nowicjusz
Nowicjusz

kod vin

Post autor: Dariusz Rogoziń » pt sie 14, 2009 14:53

Witam wszystkich serdecznie jestem nowym członkiem forum mam pytanie nastepujące czy ktos spotkał sie z takim problem kupiłem auto tourana 1.4 tsi auto kupione w Polsce od dealera Kulczyk tradex sprawdzone nie kradzione ale w kodzie vin ma zakodowane inny kolor lakieru niz w rzeczywistości ma i tu jest pytanie czy ktoś się spotkał z czymś takim i gdzie można to poprawić ?

czarnydar

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » pt sie 14, 2009 14:59

Dariuszu, witaj na forum !
Odnośnie Twoich podejrzeń to są one bezzasadne gdyż w pojazdach koncernu V.A.G. kod VIN nie zawiera symbolu koloru, ten symbol znajduje się na naklejce w komorze silnika (tabliczka znamionowa) oraz na wlepce znamionowej w komorze bagażnika (najczęściej przyklejona do blachy wnęki na koło zapasowe - taka sama naklejka znajduje się w książeczce serwisowej).
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 15:00 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Dariusz Rogoziń
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dariusz Rogoziń » pt sie 14, 2009 15:08

Witam serdecznie dzieki z szybką odpowiedz ale napisze od początku bylem w serwsie vw i kazali podac nr vin to im podałem oni dali mi lakier perłowy nie zwrocilem uwagi moje auto jest w kolorze czarnym perłowym po kilku dniach zoorienowałm sie a podjechłem do nich i mowię ze błąd kazali mi znowu podac vin i mowią ze kolor jest perłowo szary i taki widnieje w komputerze narobił rabanu gosciowi od którego kupiłem auto ten sie przeraził i przepraszł mnie =.Zaraz sprawdziłem w servisie czy nie manipulowano polami i podszybiem ale nie sam niewiem co myślec stąd pytanie

czarnydar

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » pt sie 14, 2009 15:34

Odnośnie kompetencji pracowników ASO VW można by pisać elaboraty, podjedź do renomowanego warsztatu lakierniczego i tam pracownik na podstawie palety kolorów (próbnika) powie Ci jaki masz kod Twojego lakieru a następnie porównaj go z kodem na wlepce i będziesz miał pewność czy zaszła pomyłka w ASO VW czy auto było przemalowane.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”