woda cieknie przez szyber...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dani3lo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

woda cieknie przez szyber...

Post autor: dani3lo » śr sie 19, 2009 11:31

Siemka. Wiem ze ten temat był poruszany setki razy, ale chce zebyscie to sami ocenili. Gdy poleje woda po szyberdachu to leje mi sie centralnie na srodku i jak ruszam to z prawego tylnego rogu... fota1 fota2 I powiedzcie mi ktoredy sie leje??? dwa przednie kanaliki sa drozne tylnych nie moge znalezc. ale wydaje mi sie ze to nie przez kanaliki bo by sie po srodku nie lało... gdyby byly niedrożne. Prosze o pomoc :(

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr sie 19, 2009 12:34

z tylnego rogu prawego to na pewno zsunął Ci się, albo pękł albo po prostu zapchał się wąż gumowy służący do odprowadzania wody z podstawki szybra - taka swego rodzaju rynna... Jeśli jest zapchana to być może wywala Ci wodę na środku też...

musisz zdjąć sufit i obejrzeć odpływy... do przednich odpływów w rogach możesz dojść jakimś drutem przez otwarty szyber... delikatnie możesz spróbować udrożnić przednie kanały jak są zatkane.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
dani3lo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: dani3lo » śr sie 19, 2009 12:36

ok 2 przednie widze odplywy ale tych tylnych nie widze i jak je sprobowac przepchac??

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr sie 19, 2009 12:37

zdejmij osłony tylnych słupków i ten rant pod klapą, żeby delikatnie opuścić podsufitkę od tyłu i tamtędy zajrzeć.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 19, 2009 13:13

Wyloty są z boku pod zderzakiem

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dani3lo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: dani3lo » śr sie 19, 2009 13:31

polałem jeszcze raz szklanka wody po szyberdachu i lewa tylna strona ok splywa pod zderzakiem. prawa tylna splywa lampa. Daje zdj

EDIT. Chociaz lewa strona tez plynie lampa.

EDIT2: teraz znowu lałem powoli woda po szyberdachu chciałem sprawdzic przednie wyloty. drozne woda mocno z nich leciała. pozniej dalej troche polałem, wsiadłem do auta i zauwazyłem ze jest sonczy sie stad zdj

Po uchylonym szyberdachu wyglada to tak zdj2 czyli jakby ta rynienka przelewała sie...

[ Dodano: 19 Sie 2009 17:07 ]
problem rozwiazany. Rynienka spadła z jednej strony z zaczepu.
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 13:47 przez dani3lo, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”