jak w temacie zastanawiam sie nad faktem polepszenia skutecznosci hamowania przez zmiane tarcz na wentylowane z GTI z przodu oraz z tylu z bebnow na tarcze przełozenie. czy musze zmieniac jarzma, zaciski z przodu ? podejde te od tarczy zwyklej pod wentylowana ? tył rozumiem musze wsio zmienic
zmiana hamulcy GTD na GTi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana hamulcy GTD na GTi
Witam !
jak w temacie zastanawiam sie nad faktem polepszenia skutecznosci hamowania przez zmiane tarcz na wentylowane z GTI z przodu oraz z tylu z bebnow na tarcze przełozenie. czy musze zmieniac jarzma, zaciski z przodu ? podejde te od tarczy zwyklej pod wentylowana ? tył rozumiem musze wsio zmienic
- FURMAN TDI
- Użytkownik

Raczej nie podejdą
wentylowane tarcze są grubsze sporo tak wiec nie zmieszczą sie w zaciski do masywnych
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 15:29 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
- kwadrat
- Forum Master

- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
To w GTD nie było wentylowanych tarcz z przodu i tarcz z tyłu?? Ja u siebie w GT mam standardowo przód Tw/tył T
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

-
Przemek
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
vwlukasz,

wypowiedzi niezgodne z prawdą też tak myślałe że czeba wymieniać wszystko żeby mieć wentylowanie a to zonk nieczeba nic przerabiać w dieselu jak i w benzynie 1,8 z wentylami są takie zaciski itp. więc wychodzi nato że wentylwane wchodzą bez problemu wiem bo zam założyłem jak niewieżysz to prześle fotki. Wystarczy kupić wentylowane tarcze i gra gitara
wypowiedzi niezgodne z prawdą też tak myślałe że czeba wymieniać wszystko żeby mieć wentylowanie a to zonk nieczeba nic przerabiać w dieselu jak i w benzynie 1,8 z wentylami są takie zaciski itp. więc wychodzi nato że wentylwane wchodzą bez problemu wiem bo zam założyłem jak niewieżysz to prześle fotki. Wystarczy kupić wentylowane tarcze i gra gitara
LEŚNY PRZYTULAS
- kwadrat
- Forum Master

- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Od wentylowanych na bank klocki są cieńsze
A co do zaskoczenia przy chamowaniu, to bujałem się kiedyś cały dzień Felką kombi i jeżdziłem nią dosyć dynamicznie, podobnie jak moim golfem i miałem ze 100 na budziku w niej, cisne hampel a tu nic. Sropgo się wystraszyłem i już bardzo spokojnie jeżdziłem
A co do zaskoczenia przy chamowaniu, to bujałem się kiedyś cały dzień Felką kombi i jeżdziłem nią dosyć dynamicznie, podobnie jak moim golfem i miałem ze 100 na budziku w niej, cisne hampel a tu nic. Sropgo się wystraszyłem i już bardzo spokojnie jeżdziłem
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 23:01 przez kwadrat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

robilem juz taki myk i 100% pasuja na zaciski kupujesz tarcze wentylowane z gti PB/PF 112/107PS maja 239mm nie OD 139PS bo maja 256mm i klocki ciensze
tylne hamulce zostaw w bebnie bo z tarczami z tylu same problemy
tylne hamulce zostaw w bebnie bo z tarczami z tylu same problemy
Ostatnio zmieniony wt gru 08, 2009 01:01 przez simens, łącznie zmieniany 1 raz.
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!